KONCERT NA ZIDIĆU: BESNE GLISTE

Ponovo radi Zidić, kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda!
Sastav Besne Gliste krenuo je sa radom u Februaru 2010. godine, sačinjen od mladih ljudi željnih sviranja i napredka. Bend je ubrzo predstavio publici svoju prvu autorsku pesmu pod nazivom „Maska“ koja je doživela dobre reakcije i dala vetar u leđa bendu da nastavi svoj zacrtani put.

 

Između 2010. i 2012. godine bend se rapidno uzdizao u kategoriji demo bendova i zauzeo svoje mesto na sceni, tada su snimljene dve demo pesme pod nazivom „Igra Leptira“ i „Sam“. Krajem 2012. godine bend je snimio još jednu pesmu pod nazivom „Armija piona“ koja se našla na kompilaciji bendova koji vežbaju u BIGZ-u (BIGZ KOMPLIKACIJA) koja je snimljena u studiu P3 kod producenta Ivana Petrovića. U Aprilu 2014. Besne Gliste započinju snimanje svog prvog albuma u studiu 3X2 u Pančevu kod producenta Stefana Gaćeše.

Što se muzičkog žanra tiče, Besne Gliste kao bazu imaju rege-rep, ali takođe dolaze do izražaja ska, rok, dab i hard kor deonice što ovaj sastav čini upečatljivim i prepoznatljivim. Kada su tekstovi pesama u pitanju oni sa jedne strane govore o globalnim i socijalnim temama a sa druge strane o ličnim temama pojedinca.

Kada govorimo o svirkama i nastupima, pored brojnih svirki po klubovima širom Srbije, bend je takođe nastupao na brojnim festivalima takmičarskog i ne takmičarskog tipa. Emisija Bunt Rok Masters je predstavila bend široj javnosti i Besne gliste su stigle do polufinala u ovom takmičenju demo bendova. Vredan pomena je svakako i nastup na Jelen Demo Festu gde je sastav dogurao čak do finala i dobio priliku da se predstavi publici u regionu. Svakako jedan od bitnih aspekata svakog mladog benda je i saradnja sa starijim kolegama a Besne gliste ne zaostaju ni na ovom polju. Bend je delio binu sa većinom rege zvezda Srbije i regiona (Del Arno Bend, Eyesburn, Hornsman Coyote and Soulcraft…) i na taj način uspeo da svoje mesto na sceni dodatno učvrsti što je dovelo i do sledećeg logičnog koraka u radu benda. U novembru 2015. godine Besne Gliste objavljuju svoj prvi album pod nazivom „Zugzwang“ za izdavačku kuću Lampshade Media i na taj način istupaju iz statusa demo benda.

 

 

************************

Koncerti na Zidiću, muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne tri godine postala nezaobilazno mesto susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavljaju se i tokom leta 2016! Zidić ispred DOB svakog petka i subote uveče biće pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: onima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju stranu. Svi mogu da dokažu koliko Beograd ume da bude drugačiji!

Naša redovna i neredovna publika će imati priliku da se zabavi za dž, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada – pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na ovo jedinstveno muzičko putovanje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

 

Komentari