KONCERT NA ZIDIĆU: MICROSONIC

OBAVEŠTENJE: ZBOG BOLESTI ČLANA BENDA KONCERT SE DO DALJEG ODLAŽE. HVALA NA RAZUMEVANJU.

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!

Microsonic je indie rock bend iz Novog Sada. Bend svira isključivo autorsku muziku, koju su kritičari opisali kao psihodeliju Panonske ravnice, negde na pola puta između Air-a i Sonic Youth-a.

U sastavu od aprila 2004. Danijela, Šole, Zoran i Marko, Microsonic je realizovao veliki broj samostalnih i festivalskih nastupa uključujući i one na Exitu, banjalučkom Demo festu, UFO u Osijeku, Luzerfestu u Makedoniji.

Od početka 2013. godine u novoj postavi: Danijela (vokal i bas), Šole (gitara i prateći vokal), Vlada (klavijature) i Žule (bubanj).
Bend je krajem 2013. završio snimanje svog debi albuma, a prvi singl je pesma “Plastic Sky“, za koju je snimljen i spot.
Album “Unreal Images“, na kojem se nalazi 12 pesama, je 2014. objavio Studentski kulturni centar Novi Sad.
Od kraja 2014. godine, bend svira po prvi put kao trio, u sastavu: Danijela, Šole i Prošić.

https://soundcloud.com/microsonic

https://www.youtube.com/user/microsonicband  

 

  

 

 

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

 

Komentari