Koncert na Zidiću: LJUBIČICE

Ponovo radi Zidić, kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda!

Bend Ljubičice je od samog početka osvojio svojim pesmama brojnu publiku, a zanimljivo je da su svi članovi benda završili Muzičku akademiju. Karakterističan zvuk benda, čiju okosnicu čine braća Stevanović, gradi se iz širokog spektra uticaja od rokenrola i bluza do savremene klasične muzike.

Krajem 2011. na takmičenju demo bendova “Tvoj zvuk” u Božidarcu prvi put su se pojavljuju na sceni i dobijaju prvu nagradu žirija. Već naredne godine nastupaju u finalu Banjalučkog Demo festa i osvajaju nagradu publike kao najperspektivniji mladi bend u 2012. godini u online magazinu Popboks. Nakon nekoliko uspešnih singlova objavili su prvi album “Ljubičice&Co.”, juna 2014. za izdavačku kuću Lampshade media iz Beograda. Ova godina je za Ljubičice izuzetno diskografski bogata jer su pored ovog albuma snimili i singl “Sama” i EP “That Extraordinary Day” koji su izdati za istu izdavačku kuću. Pored toga Ljubičice su sarađivale sa grupom Jarboli na njihovom singlu “Zabluda” i sa grupom Svi Na Pod na singlu “Banana Reggae”, kao i sa mnogim mladim autorima. Godinu 2015. obelezili su singlovi “O majmunu i zmiji” i “Lovina” koji su se visoko plasirali na većini top lista u zemlji i regionu, kao i album savremenih klasicnih kompozicija: Ecičibulj “Brass album”.
O radu ovog ansambla Vice i Telenor snimili su kratki film.

U januaru 2016. objavili su i zajednički album sa Jesenjim orkestrom Daniela Kovača “Godine u vetru”, a Ljubičice aktivno rade i na svom drugom studijskom albumu. Da se ova grupa posebno ističe nastupima uživo, pokazali su odličnim koncertima tokom promocije albuma, kao i na Exit festivalu i otvaranju Barutane, te brojnim samostalnim koncertima i festivalima širom zemlje.

Discography
• Singlovi “Želim biti fin”, “Imam novi bend”, “Pariz” © & ℗ Lampshade mediaLive album “Ljubičice/Ecičibulj: Uživo iz Narodne bašte” Samostalno izdanje • Studijski album Ljubicice&Co (2014) © & ℗ Lampshade Media • Live album “Ljutleg (Ljubičice uživo)” (2014) Samostalno izdanje • EP That Extraordinary Day (Taj neobičan dan) (2014) © & ℗ Lampshade Media • Singlovi “Sama”, “O majmunu i zmiji”, “Lovina” © & ℗ Lampshade Media • Studijski album Ecičibulj (Druga strana Ljubičica) “Brass album” (2015) Samostalno izdanje • Jesenji orkestar feat Ljubičice “Godine u vetru (Ne brini dušo, Ežen je u redu)” (2016) © & ℗ Lampshade Media.

 

  

 

*************************************

Koncerti na Zidiću, muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne tri godine postala nezaobilazno mesto susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavljaju se i tokom leta 2016! Zidić ispred DOB svakog petka i subote uveče biće pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: onima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju stranu. Svi mogu da dokažu koliko Beograd ume da bude drugačiji!

Naša redovna i neredovna publika će imati priliku da se zabavi za dž, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada – pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na ovo jedinstveno muzičko putovanje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

 

Komentari