MONDAY BLUES #27: Cotton Pickers MONDAY BLUES #27: Cotton Pickers

Nastavljamo serijal bluz koncerata na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, nastupom jednog od najpopularnijih domaćih live blues bendova: Cotton Pickers!

Bend je formiran 2004. godine u Mladenovcu. Prvobitni naziv je bio “UNREGISTERED FEEDBACK“, ali je tokom vremena ime promenjeno u sadašnji naziv “COTTON PICKERS“. U jednom delu karijere usled odsustva bubnjara bend je pauzirao, da bi se 2008. godine reaktivirali i nastavili sa radom. Aktivnim sviranjem i radom na autorskom materijalu sazrevao je i muzički izražaj ovog trija koji od samog nastanka čine: Jovan Stepić: gitara i vokal, Ivan Stepić: bas gitara i Uroš Ugrinović: bubnjevi.

Kontinuirano zalaganje i kvalitet COTTON PICKERS-a nekoliko puta su i zvanično nagradjeni: Treće mesto (2010.) na takmičenju “Demo masters 7” u organizaciji Radio Beograd 202 (pesma “Waiting For A Bus” se našla na istoimenoj kompilaciji); Prvo mesto na 31. Majskoj Gitarijadi u Požarevcu (2010.); Drugo mesto na festivalu “Uhvati ritam” u Svilajncu (2010.) i do sada možda najveći uspeh ovog sastava, Prvo mesto na četrdeset petoj ZAJEČARSKOJ GITARIJADI (2011.)!

 

Foto: Veljko Živković

 

COTTON PICKERS pripada grupi koncertno veoma aktivnih sastava. Mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima širom Srbije bili su odlična prilika da bend stekne i opravda reputaciju odličnog live benda.

Posle četiri godine napornog rada, u avgustu 2012 godine Pickers-i konačno završavaju rad na svom debi albumu po imenu “Slaughterhouse Blues“, na kome je deset numera. Krajem oktobra 2012 godine, postignut je dogovor sa Beogradskim “Long Play Records“-om, koji je stavio svoj potpis na izdanje.

Muziku ovog talentovanog trija karakteriše kvalitetan spoj rok i bluz muzike, energična svirka sa emotivnim prizvukom.  Natupali su na brojnim festivalima, solo koncertima i u klubovima.

 

Komentari