KONCERT NA ZIDIĆU: HRABRI KROJAČ

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!

Ukoliko želite da čujete uživo četvorku Hrabri krojač, koja je sebi zadala misiju širenja pozitivnih emocija, pored obaveza oko rada u studiju na novom albumu, prva prilika vam se ukazuje na Zidiću ispred Doma omladine Beograda!

Goran S – Goran Stupar – prvi bubnjar benda i jedan od osnivača:

„ Hrabri Krojač osnovan je u februaru 2011. godine.

– Kako?
Bojan je kupio karticu – muzičku, javio se i pitao:
– Je l’ znaš šta ima novo?
– Nemam pojma. Reci!
– Sada možemo da snimamo svoje pesme, da džemujemo, da… ma, ne znam šta… možemo, šta god hoćeš čoveče!!!
– Kao i uvek, rekoh – hajde!

I tako smo počeli. Za par meseci smo snimili dvadesetak različitih muzičkih skica, krenuli da pišemo i sviramo, odmah snimili par pesama, konkurisali za Beer fest, prošli, učestvovali, nastavili da sviramo, snimamo, konkurišemo i tako u krug do danas.

A ime?
Ime je dao Goran S. Popeli smo se do sedmog sprata u BIGZ – u, otvorili smo vrata od prostorije koju smo zakupili, na opšte iznenađenje, prostorija je bila puna krojačkog pribora: makaze, igle, konci, šnitovi, lenjir i po koja Burda.
To je bila dovoljna inspiracija za Gorana S.
– Znam, reče: zvaćemo se Hrabri Krojač!
– Znate onu bajku, Andersenovu, mislim… onaj crtani sa Miki Mausom, kada jednim udarcem ubija sedam muva i dobija zadatak, od kralja, da zarobi džina? I zarobi ga…
– Znamo – rekli smo svi.
– Pa… ako se slažete, to je moj predlog.
– Predlog je usvojen odmah i jednoglasno.

Od tada, do danas, cilj našeg druženja i sviranja je da pokrenemo ljude na  ples, na razmišljanje i zbližavanje – to je Hrabri Krojač.“

 

  

 

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

 

Komentari