KONCERT NA ZIDIĆU: iOUEA

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!
 
“Hajka na razum” je dupli debi album rok/bluz benda iOUEA iz Pirota. Grupa je osnovana 2013. godine i stvara autorsku muziku koja u osnovi ima rok, bluz i fank. Temelj je pošten i slobodan pristup tekstovima i muzici.

 
„Dupli album je snimljen 2014. godine, a bend je u međuvremenu snimio još osam pesama i u toku je produkcija tog izdanja. Želja grupe iOUEA je da interakciju sa publikom predstavi kroz svoj autorski rad brojnim nastupima u Srbiji i regionu i time ispuni prvobitni cilj nastanka benda. Svaka od pesama na duplom albumu ima svoju atmosferu i, kao takva, svaka je celina za sebe… Preporučujemo slušaocu da presluša svih dvadeset pesama, jer samo tako može da doživi kompletnu ideju i muzički kosmos benda. Bend želi da svakim albumom ide hrabro napred u muzičku avanturu…“, ističe frontmen benda Boban Tošić.
 
U snimanju su učestvovali članovi benda iOUEA – Boban Tošić (gitara, bas gitara), Momčilo Pešić (vokal) i Saša Đorđević (bubanj).
 
Gosti na albumu su Predrag Pejčić (klavijature), kao i Slobodan Aleksić (klavijature).

 

  

 

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

 

 

Komentari