KONCERT NA ZIDIĆU: BULEVAR VODENIH MOZAIKA

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!

Bulevar vodenih mozaika nastao je početkom 2008. godine, kao projekat sa ciljem da se osveži muzička scena u Srbiji. Zbog raznoraznih problema vezanih za odlazak i dolazak pojedinih članova može se reći da tek sredinom 2009. dobijaju potpuni oblik kao bend.

 

Bez obzira što priča izgleda sveže, ljudi koji čine ovaj sastav imaju iza sebe veliko iskustvo vezano što za žive nastupe, u bilo kojoj formi, što za studijski rad. Kao odgovor na nadolazeću plimu negativne energije, Bulevar Vodenih Mozaika skoro proročanski još jednom najavljuje pomeranja u društvenom i socijalnom smislu. Pesma “Vi!” je najava novog holokausta koji se kroz stihove preslikava u okna starih rudnika, numera “Loša diktatura” govori o haotičnom pomirenju sa samim sobom, dok “Ruke pune leda” prate emotivnu dramu ljubavnog para, koji se kroz socijalnu bedu i pritisak poziva na večno lutanje, preuzimanjem uloge Boga u svoje ruke.

Nastupi: Klub Žica (Bgd), Dom omladine (Starčevo), Klub Infinity (Kikinda), Festival Stari Grad (Novi Pazar), SKC – Livingroom (Bgd), Akademija (Bgd), Klub Ciklon (Demo masters), Klub Lepota (ex Cvećara – Bgd), Brod Povetarac (Bgd), Klub Lađa (Bgd), Danguba (Bgd), Dom kulture (Pančevo), Klub Mladost (Subotica), Klub Underworld (Bgd), Klub Lađa (Bgd), Klub Route 66 (Novi Sad) …
 
Bend čine: Aleksandar Kovačević – Koča (vokal, gitara), Dragan Bogdanović – Bogda (bas gitara), Dušan Jevtić – Dule (gitara), Borko Stojačić (bubnjevi) i Anita Iličić (prateći vokal).

 

  

 

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

 

Komentari