Koncert: KULTUR SHOCK

Predgrupa: SELJAČKA BUNA
Pretprodaja ulaznice po ceni od 1000 dinara je na sledećim prodajnim mestima: Kafe Šikarica (Skadarska 22), Pinball Wizard Records (Makedonska 30) i Blagajna Doma omladine.
Dom omladine Beograda će 8. decembra ugostiti jednu od  najzanimljivijih mešavina balkanske, romske i popularne muzike, sastav  KULTUR SHOCK. Nakon Novog Sada  maja ove godine na mapi njihove turneje našao se i Beograd.

S obzirom da se svojom bogatom koncertnom ponudom uvrstio u mapu evropskih muzičkih metropola, Beograd je domaćin još jednom sjajnom svetskom bendu, čija muzika je podjednako zanimljiva hipsterima i najtvrdokornijim metal fanovima.

Predvođen sarajevskim frontmenom Đinom Jevđevićem, koji je kao u holivudskim biografijama prešao put od ratnog područja do kultnog statusa u Americi, Kultur Shock nastavlja da ruši žanrovske barijere i svojim autentičnim zvukom pridobija armiju obožavalaca od Sijetla do Indonezije.

Kao i svi prethodni albumi koje je ovaj sekstet iz Sijetla objavio i najnoviji Tales Of The Grandpa Guru vol. 1 predstavlja pravo remek delo, koje će publika imati prilike da čuje na koncertu u Domu omladine, 8. decembra.

Kao predgrupa na velikom beogradskom koncertu, nastupiće Seljačka Buna.

Seljačka Buna svira samoproklamovani žanr agro-metal. U muzici Seljačke Bune dominira metal zvuk sa primesama klasičnog roka, bluza i etna. Tekstovi su mahom humoristički, sa satiričnom crtom i blagom kritikom trenutnog stanja u državi i svetu. Bave se temama ljubavi, religije, narodne epike, te rok i pop stereotipa.

Kao svoje muzičke uzore navode: Tenacious D, System of a Down, DVDA, Electric Six, Faith no More, SMF itd.

 

Komentari