Koncert: OAÏ STAR

Predgrupa MAŠTA BAŠTA.

Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim institutom. Cena ulaznice: 400 dinara

Oaï Star (у слободном преводу “људи који праве гужву”) су електро рок сензација, која нам долази из Марсеља. Одавно домаћа публика није имала прилику да да чује и види једно велико име са француске андерграунд сцене, познате по експлозивном мешању рокенрола, хип хопа и регеа.

 

Уколико сте волели егзотичне панкере Les negresses vertes, уколико вам нису стране француске хип хоп риме MC Solaara, и посебно ако волите јединствену мешавину  регеа, рагамафина и рока, легендарног бенда из Марсеља – Massilia Sound System – ваш избор ће бити концерт групе Oaï Star (Uai Star). У Дому омладине, у петак 13. децембра имаћемо прилику да присуствујемо још једном слављењу музичке, културне и сваке друге разноликости!

 

Овај електро рок састав настао је пре десетак година одвајањем из Massilia Sound System, и од тад је снимио четири албума. Oaï Star су управо завршили нови албум који ће у Француској изаћи током 2014. године, па ће публика премијерно чути извођење неколико песама са новог албума! Тренутно се налазе на турнеји која обележава њихов повратак међу најцењеније концертне групе своје генерације. Срећом, те им је Београд успут.

 

Наступи Oaï Star карактеристични су по размени огромне количине енергије између публике и бенда, на челу са “сценском звери” Gari Greu, који већ двадесетак година кује занат са култном Massiliom

 

У години када је Марсеј европска престоница културе, вокални дуо бенда Oaï Star (Gari Greu и Candice, који мења Lux Botté који је 2008. године преминуо од рака) даје допринос свом граду компонујући званичну химну за ту прилику.

 

Bend Oaï Star čine: Gari Greu – vokal; Candice Clot – vokal; Buzz – gitara; Kayalik – platine; DubmoodGameboy i Atari Albator – bubnjevi

Oaï Star nastupiće i 14. decembra u Novom Sadu, u “Fabrici”.


*************

Mašta Bašta je bend sačinjen od mladih ljudi raznovrsnih interesovanja okupljenih oko jednog zajedničkog cilja. Ta raznolikost tema i zanimanja ogleda se u njihovoj muzici, čiji je zajednički imenitelj pozitivna energija i duh promena. Njihove pesme pokreće vizija o boljem svetu, svetu koji ne nastaje velikim promenama, već promenama u nama samima. Podstrek na optimističan, dečji pogled na svet poziva na uživanje u malim stvarima i malim koracima, koji čine život. Inspirisan reggae muzikom, autorski rad ovog benda donosi novu filozofiju trenutka, slavi sadašnjost i poziva na stvaranje bolje budućnosti. Kreativnost, individualnost i originalnost ključne su reči benda Mašta Bašta, usmerene ka pozivu na promene.

 

 

Komentari