Koncert: Irish Stew

Posle nekoliko uspešnih koncerata širom Srbije u okviru promotivne turneje novog albuma New Tomorrow, Irish Stew će održati i dugo najavljivanu beogradsku promociju.

Ulaznice su u prodaji u Felix shopu i na Blagajni DOB, po ceni od 400 dinara.

Pored pesama sa novog albuma, bend priprema i neke stare pesme koje većina publike do sada nije imala prilike da čuje uživo!

Nesvakidašnji zvuk, intimni tekstovi, melodična muzika i harizmatična pojava svakako su prvi utisak o bendu Irish Stew. To je ono što ih nakon prvog slušanja povezuje sa publikom svih generacija. Njihova sposobnost da na đuskanje nateraju i “slučajne prolaznike” na svojim koncertima je svakako garancija za odličnu zabavu i provod iznova i iznova. Veliko prijateljstvo i specifičan odnos između članova benda je ono što garantuje nezaboravnu atmosferu na njihovim koncertima. Stekli su mnogobrojne fanove putujući kroz Srbiju, sa kojima razmenjuju energiju i emocije i uvek se vraćaju nazad.

So Many Words… Od svog prvog nastupa u junu 2003. do snimanja prvog albuma, Irish Stew je tražio sebe. Nekoliko ljudi, i različiti instrumenti su prošli kroz bend dok nije pronađena dobitna kombinacija u tom momentu. Konačno, bend se ustalio u postavi Bojan Petrović (vokal, frula), Nenad Gavrilov (gitara), Ana Mrkobrada (violina), Ivan Đurić (bendžo), Aleksandar Gospodinov (bas gitara) i Pavle Medan (bubanj). Personalne promene su bile posledica traženja muzičkog izraza Irish Stew-a, bend je na početku obrađivao poznate irske tradicionalne pesme i pesme Pogues-a, ali se vrlo brzo pojavio kreativni naboj, inspiracija za stvaranje sopstvene muzike. U tom periodu nastaju hitovi Why, Puzzle of Life, Stout, McGee’s Daughter… koji zajedno sa još 8 pesama svoje mesto pronalaze na albumu prvencu So Many Words (2005.). Snimanje albuma bilo je veliki iskorak za bend, drugim rečima, prelazak na viši nivo. Brojne nagrade na demo festivalima i nagrade publike postavili su velika očekivanja pred sam bend i album, a za srpske uslove jako brza rasprodaja prvog tiraža ih je čak i premašila.

Dare To Dream Snimanje drugog albuma postavilo je još više kriterijume, s obzirom na uspeh albuma prvenca koji je morao da se opravda. U ovom periodu Irish Stew je ostavio prepoznatljiv autorski pečat. U odnosu na snimanje So Many Words albuma, bend je dozvolio sebi da pomalo eksperimentiše i sa drugim muzičkim pravcima, ali je i dalje bio vođen irskim muzičkim motivima i iskrenom emocijom kao suštinom stvaranja. Postava benda se nije mnogo menjala i nju su činili Bojan Petrović (vokal, frula), Nenad Gavrilov (gitara), Ana Mrkobrada (violina), Ivan Đurić (bendžo), Aleksandar Gospodinov (bas gitara) i Marko Krasnić (bubanj). Album Dare To Dream izašao je 2008. godine a posebno se izdvojila pesma Ditch koja je po mnogim kritikama nešto najbolje što je do tada izašlo iz bendovske kuhinje.

Povodom izlaska novog albuma, bend Irish Stew kaže sledeće: “Sa velikim ponosom vam predstavljamo naš III album New Tomorrow. Posle više od tri godine, izlazimo pred publiku sa novim materijalom za koji smo uvereni da vredi svog ovog čekanja. Album New Tomorrow ima dva izdanja – standardno CD izdanje, u izdanju One Records-a, i specijalno izdanje za besplatno preuzimanje sa sajta www.irishstew.net. Posebno smo srećni što smo u mogućnosti da svojim slušaocima predstavimo ovo specijalno izdanje, koje predstavlja kreativni pokušaj benda da što više približi sopstveni rad svojim slušaocima. Album je sniman u periodu avgust 2010. – septembar 2011. u studiju Underground, a producirao ga je Marko Jovanović. Najavni singl „Lady of New Tomorrow“ naišao je na fantastičan odziv kod publike, i nadamo se da će celokupni album nadmašiti očekivanja koja su pred nas postavljena. Sa velikom ljubavlju delimo ovaj album sa vama.”

Komentari