Koncert: Havana Whisper

Posle deset godina, legende beogradske klupske scene, grupa HAVANA WHISPER je ponovo na okupu!!!

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 500 dinara.

Iako je postojala samo nekoliko godina, Havana Whisper je ostavila neizbrisiv trag na srpskoj muzičkoj sceni. Sa svojim eksplozivnim Rockabilly Swing zvukom nabijenog energičnim kontrabasom, gitarom, bubnjevima, trubom, saksofonom, trombonom i sa jednim od najboljih vokala kod nas, grupa se od samog pocetka izdvajala od ostatka muzičkog sveta u Srbiji devedesetih.

Havana Whisper je prvi neo swing bend na nasim prostorima. Zvuk je baziran na swing i rock’n’roll muzici pedesetih godina sa specifičnim i savremenim pristupom. Grupa je bila redovan gost u Mađarskoj, Crnoj Gori, Bosni, a nastupala je svuda po Srbiji na festivalima od PUNK-a do JAZZ-a. Jedan od zapaženijih nastupa je bio na koncertu Bajage i Instruktora na stadionu TAŠMAJDAN, gde je grupa predstavljala Srbiju pored bendova iz drugih država ex YU. O samom kvalitetu grupe, dovoljno govori da su svi muzičari danas jedni od najtraženijih na domaćoj sceni. Pevač Nikola Dragović (poznat i kao Nik Drag) je izuzetno aktivan po BG klubovima, a ostavio je i izuzetan utisak na aktuelnom takmičenju “Prvi glas Srbije”. Bubnjar Bojan svira sa Vasil Hadžimanov bendom, a bio je član grupa VROOOM i HUSH. Duvači su svirali sa gotovo svim Jazz velikanima domaće scene kao i sa gostujućim muzičarima. Gitarista Dražen je jedan od neotkrivenih dragulja svetskog Rockabilly-a, dok kontrabasista Đorđe već dugo godina sarađuje sa r’n’r legendama kao što su Lemmy Kilmister (Motorhead), Slim Jim Phantom (Stray Cats), Wanda Jackson, Dale Hawkins itd.

U martu 2002. naša najveća izdavačka kuća PGP-RTS je objavila debi (i za sad jedini) album grupe pod imenom Flammable. Na žalost, vrlo brzo posle izlaska grupa je prestala sa radom, što je usledilo neposredno pre Đorđevog odlaska u San Francisko, gde je nastavio sa svojim radom i brzo stekao reputaciju jednog od najboljih svetskih ‘slap’ kontrabasista.

Nastup grupe je zakazan za subotu 24. decembra u 21h u Domu omladine i jedino je okupljanje benda u skorijoj budućnosti.

Ovaj koncert je događaj koji se NIKAKO ne sme propustiti!

 
Nikola Dragović – vocal

Dražen Skarić – gitara

Đorđe Stijepović – kontrabas

Bojan Ivković – bubnjevi

Vlada Mandić – truba

Aleksandar Petković – saksofon

Mihajlo Bogosavljević
– trombon

www.djordjestijepovic.com

www.myspace.com/havanawhisper

Komentari