Koncert: SAMOSTALNI REFERENTI

Koncertna promocija albuma “The GreaTESTIS Hits”

Ulaznice će biti u prodaji na Blagajni DOB, od 9. januara 2012. po ceni od 300 dinara!

 

Od okupljanja Samostalnih referenata, 1996. godine, do danas, energične svirke ovog desetočlanog sastava redovno privlače ljubitelje neumornog “skankovanja”. Njihov zvuk predstavlja autentičnu, plesnu mešavinu ska i punk muzike, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentima koji nisu uobičajena pojava u ovim muzičkim pravcima.

Grupa Samostalni referenti o novom spotu za numeru “Život je san” koji je premijerno prikazan 23. novembra 2011. godine na MTV-ju, kaže:
”Iako izgleda kao da je u pitanju letnji dan, spot je sniman 05. oktobra, na fenomenalnoj lokaciji u Grockoj. Ugrabili smo bukvalno poslednji topao dan, ali voda u bazenu je bila svega 16 stepeni, tako da jednom kada smo skupili hrabrosti da uđemo, ludirali smo se tih 15 minuta kako bi napravili što vise kvalitetnih kadrova na vodi, ali i pod vodom. Moramo da se zahvalimo drugarima Nemanji i Marku, bez kojih ne bi imali pristup ovako fenomenalnoj lokaciji. Nadam se da ce se publici svideti spot i da ce ih ugrejati u ovim hladnim danima.”

Samostalni referenti su svirali sa grupama NBG, Direktori, Atheist Rap, Elvis Jackson iz Slovenije i Bluekilla iz Nemačke – a nastupali su na festivalima po Srbiji i regionu. Svirali su i nekoliko koncerata u Slovačkoj. Nakon skoro 16 godina “rada u ilegali”, nekoliko stotina koncerata i bez ijednog službenog nosača zvuka, Samostalni referenti su konačno završili snimanje svog prvog studijskog albuma koji je, od srede 23. novembra 2011, postao dostupan za besplatan download sa sajtova regionalnog MTV-ja. Snimanje ovog studijskog izdanja, koje nosi naziv “The GreaTESTIS Hits”, trajalo je četiri godine, a odvijalo se u prostorijama beogradskog studija Underground. Na albumu je predstavljeno 19 pesama, među kojima je i numera “Život je san”, za koju je urađen pomenuti video spot.

 

 

Komentari