Koncert: ESTAS TONE

Ekskluzivno premijerno gostovanje u Srbiji misterioznog virtuoza na gitari. Cena ulaznice: 800 dinara.

Estas Tone (Tonne) je moderni trubadur. Mada zvanično živi u Londonu, kaže da mu je srce dom, a muzika univerzalna. On putuje i sebe pronalazi u mnogim kulturama; ne poistovećuje se sa jednom zemljom ili nacijom, već sa kulturnim bogatstvom sveta.   

Od 2002. Estas putuje i nastupa širom sveta razvijajući i usavršavajući jednistven stil. Njegova muzika je spoj klasične strukture, tehnike flamenko gitare, ciganske muzike, rok muzike, moderne Latino i elektronske muzike. Takva jedinstvena muzika prevazilazi kulturne razlike, obraća se različitim generacijama i inspiriše srce i ljudskost.  

“U prošlosti, putujući muzičari širili su Svetlost svojom muzikom i pripovedanjem. Pošto svi imamo mogućnost izbora, biram da živim u skladu sa ovom večnom tradicijom”, kaže ovaj umetnik.

ON I NJEGOVA MUZIKA:

Estas Tone svira na akustičnoj gitari sa šest žica i koristi tehniku sviranja prstima koja kombinuje solo, ritam i kontinualnu bas-liniju, kao i pojačala koja zajedno stvaraju jedan moćan, odzvanjajući zvuk. On svira gitaru kao orkestar ali na jednom instrumentu. Njegova muzika predstavlja eksploziju strasti i života.  

U nekim trenucima njegova muzika je dinamična i radosna, a u drugim puna tuge i melanholije, ali, ona inspiriše, opija i hipnotiše.

ON, NJEGOVA TAJNA I PUT KOJIM IDE:

Tokom poslednjih sedam godina, Tone je privukao vernu grupu “underground” poštovalaca, od uličnih koncerata i nastupa na festivalima, do koncerata u klubovima i malim salama. Od 2003. prodao je preko 50.000 diskova, ima vernu publiku na društvenim mrežama i sajtovima koji promovišu nezavisnu produkciju i “crowdfunding”.

Kao savremeni trubadur, Estas Tone putuje na bezbroj mesta i nalazi se u brojnim kulturnim okruženjima, njegova pojava  privlači pažnju, a tajna oko njegovog imena i misterija oko njegove ličnosti ostavljaju mogućnost interpretacije.

“Tokom brojnih seansi, muzičkih sesija, koji traju i do pet sati, video sam i osetio neku neverovatnu magiju… Bez obzira na mesto dešavanja. Uvek je kao da doživljavam čudo”, kaže Tone.

Njega ima na festivalima meditacije i joga odmorištima, uličnim festivalima, u koncertnim salama, zavodima za mentalno zdravlje, domovima za stare, na malim kućnim sedeljkama i većim žurkama.  

“Dajem sve od sebe da zadržim tu energiju bez obzira na okruženje, da zadržim taj prostor za prisutne kako bi doživeli “iskustvo letenja”; ponekad je to vrlo teško, ali uvek donosi veliko zadovoljstvo”.

“Još uvek ne znam šta zapravo radim za vreme ovih nastupa, deluje kao da samo držim gitaru u rukama, ali to postaje nešto mnogo više od muzike, a poenta je u tome što obuhvata ono što muzika nama daje, i ono vidljivo i ono duhovno”.

 

www.sonicbirds.com

www.facebook.com/estastonnemusicpage

www.youtube.com/estastonne

www.facebook.com/internalflight

 

 

 

Komentari