Koncert: Ansambl Studio6 “Shadow play”

Ansambl Studio6 predstavlja novi projekat u okviru aktuelne koncertne sezone. Koncert pod nazivom Shadow play sadrži multimedijalne kompozicije savremenih kompozitora mladje generacije Simona Sten-Andersena, Jagode Šmitke, Metju Šlomovica i Teodore Stepančić, kao i konceptualne komade klasika 20. veka, Mauricia Kagela i Karlhajnca Štokhauzena.

Solo komadi za harfu, trubu, traverso flautu i harmoniku, uključuju igru senki, dijalog sa videom i teatarski pokret u kombinaciji sa izvodjenjem bazičnog muzičkog materijala. Program upotpunjuju komadi za ceo ansambl, koji takodje sadrže van-muzičke elemente, a kroz upotrebu igre i humora, asociraju na svojevrsne savremene igrokaze.

Koncertna sezona Ansambla Studio6 ima za cilj predstavljanje novih tendencija u savremenoj umetničkoj muzici. U sklopu pet konceptualnih  projekata, podržanih od strane Ministarstva kulture Srbije, Ernst von Siemens fondacije i Pokrajinskog sekretarijala Vojvodine, Ansambl Studio6 istražuje dijalog izmedju kompozicije i improvizacije, muzike, tehnologije, svetla i telesnog pokreta. Pored izvodjenja klasika 20. veka, kompozitora kao što su Franko Donatoni, Karlhajnc Štokhauzen, Mauricio Kagel i Erno Kiralj, ansambl saradjuje sa autorima prisutnim na evropskoj muzičkoj mapi danas, a to su Ričard Beret, Peter Ablinger, Bernhard Gander, Mauro Kardi, Čikage Imai, Svetlana Maraš i drugi.

Više o ansamblu:
www.studio6.st
               
https://www.youtube.com/user/KolektivStudio6

Učesnici:

Karolina Beter, traverso flauta
Vladimir Blagojević, harmonika
Nenad Marković, truba
Teodora Stepančić, bas gitara
Milana Zarić, harfa

Program:

Simon Steen-Andersen, History of my instrument
za solo harfu i video playback
 
Mauricio Kagel, Atem
za trubu
 
Matthew Shlomowitz, Letter pieces
za ansambl

****pauza****
 
Jagoda Szmytka, OPEN THE BOX
za harmoniku
   
Karlheinz Stockhausen, Ypsilon
za flautu traverso

Teodora Stepančić, Blindfolded Hangman
za ansambl

Komentari