Koncert: Čovek Vuk

Beogradski kvartet iskusnih muzičara, nedavno je pod imenom Čovek Vuk, objavio  prvi album ”Crna kutija” (Metropolis Records 2014). Dovoljno je pogledati prepoznatljivi logo benda da shvatite da vam je samo ime nepoznato. Naime, nekadašnji članovi sastava Block Out, nastavili su rad po novim imenom, ali u istim ulogama: Milutin Jovančić – vokal, Dejan Hasečić – gitara, Aleksandar Balać – bas gitara, Miljko Radonjić – bubnjevi; Vuk je već dugo simbol koji frontmen benda i akademski slikar, Milutin Jovačić Mita, koristi kao kakav alter ego svog umetničkog izraza, te je on i sada dobio ulogu zaštitnog znaka muzike koju kreira ovaj rok kvartet.

Drugačije lirike i senzibilteta, ali nikada aktuelniji, pred vama su veterani beogradske scene koji nestrpljivo žele sa vama da podele svoje nove muzičke ideje i inspiracije. Ime je drugačije, ali beskompromisnost je nepromenjena odlika ovih muzičara.

Album „Crna kutija“ sniman je tokom 2014. godine u poznatom studio „O“, a producent je bio Oliver Jovanović. Na albumu se nalazi 10 kompozicija, u kojima je Milutin Jovačić ponovo preuzeo nekadašnju ulogu tekstopisca, dok muziku i aranžmane potpisuje bend Čovek Vuk.
Prvi singl skinut sa  albuma je za pesmu „Reka“.

 

  

 

Na promociji albuma „Crna kutija“ 24. decembra bend je najavio pojačanje u svojim redovima u vidu mlade i talentovane klavijaturistkinje, Lune Škopelje. Tako da je Čovek Vuk sada petorka!
U pripremi je spot za novi singl sa albuma, pesmu „Mala Vida“.

Redosled pesama na albumu „Crna kutija“
1. Ko da zna
2. Novo odelo
3. Bednik
4. Mala Vida
5. Stvar nije OK
6. Reka
7. Sreda
8. Ko si ti
9. Dlan
10. Oblak

Komentari