HARDKOR ŽURKA GODINE: COMEBACK KID, BANE, MY IRON LUNG, WORLD EATER

Cena ulaznice u pretprodaji: 1500 dinara
 

COMEBACK KID
Kanađani. Jeste li primetili da su kanadski bendovi uvek nekako drugačiji od svega što ste čuli u ovoj muzici? Da, to je zato što su ludi i neponovljivi. Taj sneg i irvasi, verovatno. COMEBACK KID je ništa manji izuzetak koji potvrđuje to pravilo. Od side project  benda sadašnjih pevača (nekadašnjeg gitariste), Endrjua, i gitariste, Džeremija, do hardkorpank benda koji je turovao svetske scene uzduž i popreko, benda koji se jedva čeka. Jedna od svakako najznačajnijih za ovaj bend bila je turneja “Through The Noise Tour “(prema DVD izdanju “Through The Noise Tour ” o 6 godina benda), gde su destinacije i avanture delili ništa manje nego sa Bane, Misery Signals, Shai Hulud, Grave Maker i i Outbreak (a recite kakav je to paket pakao bio!). Pored ove, mora se pomenuti i prvo pojavljivanje na “Never Say Die” baš sa PWD i američka turneja sa Rise Against.
Kao i većina bendova imali su nekoliko promena u bendu, čak i onu bez konkretnog odlaska, kada je Endrju sa gitare prešao na vokal. Ipak, neometeni time, oni su gurali svoju priču i “nagurali” 7 vrhunskih hardkorpank izdanja, u svakom bolji nego u prethodnom. Zanimljivo je da je baš tokom gore pomenute “Through The Noise Tour” turneje Endrju doživeo saobraćajku u kombiju Grave Maker –a , ali eto i to mu je pomoglo kao inspiracija za dalje stvaranje u ovom bendu, nakon čega je izašao “Symptoms + Cures” (simbolika?).
Na ovoj turneji skakaćemo najviše uz pesme sa poslednjeg “Die Knowing” albuma, ali svakako svi znamo da će najveći pakao nastati kad počne refren “You said, you said, you said…”
http://www.comeback-kid.com/
 

BANE
Hardkor “poslastica” za sve ljubitelje ove muzike. Hardkor legende za one koji se najviše pronalaze u straight edge poglavlju ove priče. Ali, BANE i njegov frontmen, Aron, nikad nisu bili u nametljivom fazonu i opterećivali njihov auditorijum i prijatelje da moraju da dele mišljenje o toj ideji (štaviše, dva člana ni nisu SxE). Svakako, kroz dugogodišnju i uspešnu karijeru ovog benda SxE jeste ostao simbol koji provejava u njihovoj muzici i na njihovim dlanovima, ali ne i glavni lajtmotiv. Kritički stav, tona tolerancije i pozitivne energije ipak su boje kojima bismo najbolje “obojili” ovaj bend. Sirovi i emocijama nabijeni hardkor bi mu došlo kao “glazura”.
Nisu Kanađani, ali svakako muzika i nastup ovog benda jesu prepoznatljivi širom sveta. Turovali su sa najvećima (da ne pominjemo sad imena-štagod da vam od ove muzike padne iz aktuelnog rostera na pamet, e, pa – svirali su sa njima), a ne primetivši da su i sami zaslužili takvo zvanje. Ipak, ono što im jeste zajedničko sa pomenutim prethodno opisanim Kanađanima jeste da su i BANE počeli kao side project i to, pazite, benda Converge. Da, da, od 1994. do 2001. gitarista BANE je svoju kreaciju ostavljao u Converge -u. Sa BANE je ipak ostao duže i tom prilikom ovaj bend je hardkor sceni poklonio 4 albuma, isto toliko EP-a i par 7”.
 
Negde smo pokupili da je bend poslednji album “Don’t Wait Up“ najavio i kao poslednji ikada. Ne možemo reći da nije i najbolji, ali svakako bi bilo šteta da se tu pisanije ove bendčine završi. Ako ispadne tako, ostaju nam bar njihovi koncerti gde ćemo prozivati ispisane hitove i svakako nama već najboji ikada – ovaj što jedva čekamo 9.maja.   
https://myspace.com/banecentral
 

MY IRON LUNG
Odličan bend iz Kalifornije. Probijajju se lagano, ali sigurno ćemo ih sve češće viđati na plakatima hardkor tur paketa. Neki od onih koje smo ukačili su sa Hundreth, Counterparts, Capsize, Being As An Ocean, Beartooth, Vanna pa se da zaključiti da predstavljaju talas novih hardkor naraštaja. Ko voli ove bendove, nema šanse, ali teoretske, da im se ne dopadne i MIL. Nekima možda budu i najbolji to veče, jer kvalitet im neće kaskati za hedlajnerima, a doneće sasvim novu energiju na binu.
http://myironlungband.tumblr.com/
 

WORLD EATER
E, ovi su sa našeg kontinenta, iz Nemačke, tačnije. Ako ste hteli da čujete kako bi Agnostic Front zvučao da ga neko odsvira modernim pristupom to bila muzika ovog benda. Aleks, frontmen, ne krije da kida “vene” na Cro-Mags, tako da se i to jako oseća dok slušamo World Eater. Ono što nas je iznenadilo kod ovog benda (ili to više ne bi trebalo da iznenađuje?) je da imaju ozbiljnu bazu fanova u jugo-istočnoj Aziji, gde su odradili i jednu od značajnijih turneja. Ipak, najčešće iskustvo su im turneje u regionu i ona sa No Turning Back, kao nešto što će ovi super momci zauvek pamtiti.
http://worldeater.bigcartel.com/

Komentari