Koncert: MARČELO & NAPETI QUINTET

Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival predstavljaju Svetski dan džeza uz Marčela!  Ekskluzivan koncert Marčelovog džez benda Napeti Quintet predstaviće se javnosti po prvi put 30. aprila na sceni Domu omladine Beograda, povodom obeležavanja Svetskog dana džeza.
Cena ulaznice: 500 dinara u pretprodaji, od 27.4. 600 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže.

Eksperimentisanje u okviru hip-hopa, Marčelu nikada nije bilo strano. Još pre jedne decenije od strane tvrdokornih poklonika ovog muzičkog pravca bio je optužen za jeres, kad je uveo živo odsvirane instrumente na svom drugom albumu “Puzzle Shock”. U pesmi “Uskurativna”, sa te ploče na kojoj je i postavio nove standarde žanra na ovoj teritoriji, mogu se pronaći prvi tragovi njegove fascinacije slobodnom formom džeza.

Marčelo nikada i nije krio da u slobodno vreme najviše sluša muziku koja nema mnogo veze sa hip-hopom. Njegovo poslednje izdanje “Napet šou”, koje je u prvih šest meseci prodato u više od 10.000 primeraka, pod uticajem glavnog kompozitora i Markovog dugogodišnjeg saborca Radeta Sklopića Raid-a, iznedrilo je daleko više džez obojenih numera, nego njegovih prethodnih nekoliko albuma. Među muzičkim saradnicima na albumu “Napet šou”, najbrojniji su pripadnici domaće džez scene, predvođeni Aleksandrom Jovanovićem Šljukom i Filipom Krumesom. Učešće Miše Blama na albumu i nažalost, verovatno jedan od poslednjih zabeleženih snimaka ovog velikana džez scene, samo dodatno potvrđuje ovu činjenicu.

Upravo objavljen izvrsni Raid-ov solo album “Little Box“, nagoveštava da će se u budućnosti džez elementi biti osnova daljeg Marčelovog muzičkog stvaralaštva. Zato je i logično da za ovogodišnji Svetski dan džeza, Marčelo sa svojim Filterima u društvu probranih džez umetnika (okupljenih za ovu priliku pod nazivom Napeti Quintet), predstavi koncert sa džez varijantama svojih omiljenih pesama.

Marčelo se očigledno nalazi u periodu kada nijedan izazov ne predstavlja nepremostivu prepreku, a za publiku će ovaj koncert biti prilika da na delu proveri koliko je sazreo jedan od najboljih domaćih autora mlađe generacije.

Komentari