Festival “ZVUK BEOGRADA”

U sali Amerikana Doma omladine Beograda u petak, 29. septembra biće održan festival “Zvuk Beograda” na kojem će nastupiti bendovi Veliki prezir, Stray Dogg i Kralj Čačka.

Ulaznice su u pretprodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 800 dinara. Redovna cena ulaznice iznosiće 1000 dinara.

“Zvuk Beograda” je koncertno veče izvođača koji su pronašli svoju publiku, imali rasprodate koncerte po najvećim dvoranama na našim prostorima i napravili generacijski talas u rokenrolu u Beogradu, ali i regionu. Ti bendovi su, između ostalog, Stray Dogg, Kralj Čačka i Veliki prezir. Nikada do sada ovi bendovi nisu svirali zajedno, na zajedničkoj koncertnoj večeri, pa će ovo biti prilika za ljude koji se pronalaze u zvuku i specifičnom senzibilitetu koji povezuje ova tri benda, da ih čuju na istom mestu – u Domu omladine Beograda.

 

“Ideja je da prvi put ujedinimo najbolje predstavnike cele jedne rokenrol generacije, alternativne scene u zemlji i da na taj način ujedno i promovišemo naš grad kao muzički centar regiona, što i jeste. Motivisanje bendova na ovoj sceni i rađanje kulture i tradicije velikih rokenrol događaja u zemlji je nešto što nam fali. Smatramo da su ovakvi događaji neophodni, kao i ljudi koji će se angažovati oko podrške nezavisnoj muzičkoj sceni”, rekla je Sandra Planojević, PR festivala.

 

Festival je podržao Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Komentari