DŽEZ ZA DŽ: MILOŠ ČOLOVIĆ TRIO

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata „DŽEZ ZA DŽ“. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13č, posetioci će imati priliku da čuju nove domaće džez izvođače.

Bend čine trojica mladih džez muzičara koji redovno nastupaju u različitim sastavima na beogradskoj džez sceni: Andreja Hristić – klavir, Miloš Grbatinić – bubnjevi, Miloš Čolović – kontrabas. Na repertoaru se nalaze kompozicije Miloša Čolovića i džez standardi.

U aprilu 2016, Miloš Čolović Trio je osvojio prvo mesto na međunarodnom takmičenju ,,The Best Musical Mind” u kategoriji najbolji ansambl. Nagrada je snimanje i objavljivanje njihovog prvog albuma tokom 2017. godine.

Takođe, sviraju i kao ritam sekcija kvinteta Uglješe Novakovića (sa Andrejom Stankovićem) na čijem prvom albumu ćete moći da ih čujete krajem 2017.

 

Andreja Hristić, rođen 1988.godine u Beogradu gde 2003. godine nakon završene niže muzičke škole upisuje džez klavir u srednjoj muzičkoj školi “Stanković”u klasi  profesora Miloša Krstića. Nakon srednje muzičke škole 2007.godine nastavlja školovanje na Anton Brukner Univerzitetu u Lincu gde je 2012.godine diplomirao na bachelor studijama džez klavira. Od 2012. radi u srednjoj muzičkoj školi” Josif Marinković” u Vršcu kao redovni profesor džez klavira. Godine 2013. nastavlja post diplomske studije na prestižnom američkom koledžu “Berklee College of Music” u Bostonu. Nastupao je na brojnim koncertima i festivalima kako na domaćoj tako i na stranoj evropskoj i američkoj sceni u različitim sastavima. Imao je priliku da sarađuje sa eminentnim izvođačima sa velike scene poput Joris Dudlija, Alan Praskina, Hari Sokala, Dejana Pecenka, Peter Herbolchajmera, Džimi Koba, Riči Bajraha, Rej Santizija i mnogim drugim. Trenutno živi u Beogradu i od nedavno predaje džez klavir i u Srednjoj muzičkoj školi “Stanković”.

 

Miloš Grbatinić, rođen  je 1994. godine. Muzikom se bavi od svoje 13. godine kada upisuje saksofon i udaraljke u nižoj muzičkoj školi u Šidu. Posle završene srednje škole za udaraljke u Novom Sadu u klasi profesora Srđana Palačkovića, odlazi u Beograd gde upisuje Fakultet muzičke umetnosti – džez bubnjevi u klasi profesora Miroslava Karlovića. Od tada aktivno sarađuje sa brojnim džez muzičarima u Beogradu i 2015. godine postaje član Big benda Radio Televizije Srbije. Svirao je na brojnim džez festivalima širom Srbije – Beograd, Novi Sad, Valjevo, Pančevo…

 

Miloš Čolović, rođen 1998, jedan je od najmlađih aktivnih džez muzičara u Beogradu.  Sa trinaest godina je upisao SMŠ ,,Stanković” – džez odsek (bas gitara, kontrabas) i diplomirao 2015. u klasi prof.Predraga Revišina. Iste godine je krenuo na časove klasičnog kontrabasa kod prof. Srđana Stošića, takođe u SMŠ ,,Stanković”.
Miloš je deo beogradske džez scene i često svira sa lokalnim muzičarima i gostima. Neki od muzičara sa kojima je nastupao su: Adam Nussbaum, Stejpko Gut, Brad Leali, Steve Fishwick, Claus Raible, Amikam Kimelman, Oleg Kireyev, Jelena Jovović, Goran Grbić, Max Kochetov, Uglješa Novaković…  Svirao je na Jaffa Jazz Festivalu u Tel Avivu, Beogradskom džez festivalu, Pančevačkom džez festivalu, Belgrade Saxperience Festivalu i Bass Passion Festivalu u Beogradu.
Bio je jedan od deset finalista BASS PRAGUE 2016 – svetskog takmičenja u kategoriji džez kontrabasa.

 

Komentari