DŽEZ ZA DŽ: Bojan Cvetković Kvartet

Deseti ciklus koncerata „Džez za DŽ“ otvoriće 3. septembra Kvartet Bojana Cvetkovića, jednog od angažovanijih pijanista novije džez generacije. Bend okuplja izvrsne muzičare: Luka Ignjatović (saksofon), David Gegić (kontrabas), Nikola Banović (bubnjevi), a u junu ove godine objavili su svoj prvi autorski album „Joy“ (PGP-RTS), koji će ovom prilikom predstaviti publici.

Bend postoji od 2019. godine, najpre je radio u trio sastavu, a od 2021. postaje kvartet. Repertoar baziraju na autorskim kompozicijama. Aktivno nastupaju na festivalima i klupskim scenama u našoj zemlji.

********************************

Dom omladine Beograda slavi deseti rođendan koncertnog serijala „DŽEZ ZA DŽ“!

Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će i ove godine imati priliku besplatno da čuju kvalitetne domaće džez izvođače mlađe generacije.

Ovaj ciklus koncerata pokrenut je 2013. godine sa ciljem da publici približi savremenu srpsku džez scenu, ali i da pruži podršku domaćim džez muzičarima. Osim što je svojevrsna najava Beogradskog džez festivala, u znaku kojeg je tradicionalno mesec oktobar, „DŽEZ ZA DŽ“ za cilj ima i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Domu omladine. Ulaz je slobodan.

Komentari