Kasandra Vilson na otvaranju 29. Beogradskog džez festivala

Beogradski džez festival u organizaciji i produkciji Doma omladine Beograda, u svom 29. izdanju predstavlja Sva lica džeza – velikane savremene džez scene – od 24. do 28. oktobra 2013. godine.

U do sada najtežim okolnostima od ponovnog pokretanja Beogradskog džez festivala i uz dvostruko manji budžet, obezbeđen je jednako kvalitetan program kao i prethodnih godina, na šta smo već navikli našu publiku i širu javnost. Uprkos krizi, Beogradski džez festival ove godine će trajati jedan dan duže, a cene ulaznica će ostati pristupačne. Pripremili smo i poseban paket ulaznica za đake koji će i najatraktivniji program otvaranja u Sava Centru moći da prate za svega 100 dinara.

 

 

Ovim je još jednom potvrđena činjenica da Beogradski džez festival uživa najviši renome kad je u pitanju svetska džez scena, i da u našoj sredini ispunjava svoju misiju promovisanja muzičke umetnosti, kao jedna od vodećih međunarodnih manifestacija u našoj zemlji.

 

Na svečanom otvaranju u Sava Centru, 24. oktobra, beograđani će tako po prvi put čuti Kasandru Vilson, jednu od najvećih umetnica svetskog džeza! Vodeća svetska vokalna džez diva, dobitnica dva Gremija i brojnih titula za pevačicu godine, uz podršku Ambasade SAD, dolazi sa specijalnim programom “Harriet Tubman & Cassandra Wilson present Black Sun”, velikim hitom evropske koncertne jeseni. Projekat je inspirisan misijom Harijet Tabmen, legendarne Afro-Američke aktivistkinje iz vremena Građanskog rata, oživljavajući borbu za prava Afro-Amerikanaca u današnjem društvenom kontekstu. Slavnoj pevačici će ovo biti premijerno gostovanje u Beogradu i Srbiji. Iste večeri, Beogradski džez festival se priključuje proslavi 65. rođendana Big Benda RTS-a, čiji jedinstveni jubilej će uveličati specijalni gost orkestra, jedan od najboljih evropskih trubača, kompozitora i aranžera – Bert Joris.

 

U okviru 29. Beogradskog džez festivala publiku očekuje više od 15 koncerata najaktuelnijih džez umetnika iz SAD, Evrope i Srbije. Nakon svečanog otvaranja u Sava Centru, svi ostali koncerti biće održani u salama Doma omladine Beograda.

 

Kompletan program Festivala i informacije o prodaji ulaznica biće objavljene u sredu, 2. oktobra!

 

 

Komentari