Nemanja Đorđević: “Raskorak”

Tradicionalni prednovogodišnji koncert benda Block Out održaće se 28. decembra u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Pred sam nastup benda, sa početkom u 20h u holu DOB-a biće otvorena izložba koncertnih fotografija “Raskorak”, rok fotografa Nemanje Đorđevića, urednika galerije web portala Balkanrock. Izložba “Raskorak” predstavlja svojevrstan portret grupe Block Out i približava neke magične trenutke koje je bend zajedno sa publikom delio ranijih godina. 

 

Postavka sadrži 30 fotografija koje se pretapaju iz dokumentarnog u snažna emotivna stanja kroz igru svetlosti koja dočarava posebnu scensku atmosferu na koncertima ovog benda. Muzika i poezija koju Block Out svih ovih godina „daju“ prelivaju se u sastavni deo rokenrol estetike i rok fotografije.
Deo ove postavke je već bio izložen početkom novembra u Nišu u sklopu nastupa grupe Block out. Izložba u Domu omladine Beograda biće otvorena za sve posetioce do 15. januara 2013. godine.

Ulaznice za koncert su u prodaji po ceni od 1.000 dinara u kafeu Šikarica (Skadarska 22), prodavnici ploča Pinball Wizard Records i na svim Eventim prodajnim mestima.

Nemanja Đorđević je rođen 1985. godine u Vranju, a fotografijom se bavi od 2000. godine. Svoja prva znanja o ovoj umetnosti stekao je u „Školi kreativne fotografije“ u Nišu, gde je takođe član foto kluba FON. Od 2008. radi kao foto-reporter (fotograf i novinar)  web magazina „Balkanrock“ kao i hrvatskog „SoundGuardian“.

Oficijelni je fotograf raznih festivala i koncerata u Srbiji i regionu. Ove 2012. godine imao je samostalne izložbe rok fotografija u Vranju, Inđiji i Nišu, a učestvovao je na izložbi fotografija „Čuvari trenutaka“ u Beogradu i Novom Sadu. Sarađuje sa mnogim dnevnim listovima u Srbiji. Živi i radi u Beogradu. Njegove galerije rok fotografija možete pogledati na sajtu www.balkanrock.com/galerija.

Komentari