Kišobranove VJ instalacije – “Dodirni video”

Udruženje za promociju nezavisne kulture Kišobran osnovano je pre tačno četiri godine! Povodom obeležavanja četvrte godine postojanja, po prvi put organizuju Kišobranovu rođendansku nedelju. Cela nedelja, od 17. do 22. decembra posvećena je rođendanu, a nakon izložbe i svirke iznenađenja, Dom omladine Beograda biće mesto na kom će predstaviti Kišobran VJ tim!
Ulaz je besplatan.

“2012. bila je godina u kojoj smo realizovali niz uspešnih VJ radionica pod nazivom Vizuelno igralište. Nakon brojnih nastupa naših VJ-eva, između ostalog i na Share konferenciji, Mikser i Exit festivalima, vraćamo se u DOB gde ćemo predstaviti još jednu umetničku formu koja se uvukla u naše redove i učinila nas multimedijalnim. U holu Doma omladine 20. decembra predstavićemo vizuelne instalacije pod zajedničkim nazivom “Dodirni video”. Četiri vizuelne instalacije insistiraće da nestane pasivnost posmatrača, pozvaće publiku da bude aktivna i postavku učini interaktivnom. Instalacije će biti aktivne od 17 do 20 časova, a mi vas pozivamo da nam se pridružite, porazgovarate sa našim VJ-evima i Dodirnete video!”, kažu iz Kišobran kolektiva.

Sve instalacije su rezultat Vizuelnog igrališta, koje je do sada prošlo četiri mesečna ciklusa i iznedrilo desetak aktivnih VJ-eva. U realizaciji instalacija srdačno je pomogao tim stručnjaka za video tehniku – Atomic Visual Support, a dodatnu podršku u projektorima je pružio Benq.

Kišobran je nastao iz potrebe za širenjem nezavisne muzičke scene, a sada čini čvrst organizacioni tim za promociju i afirmisanje umetnika i stvaralaca iz oblasti muzike, fotografije, videa, slikarstva, pesništva i alternativne kulture uopšte.

Do sada, Kišobran je sarađivao sa mnoštvom bendova iz regiona, kroz višemesečnu radionicu i pravljenje prvog grupnog lomo zida u Srbiji pokrenuo je fotografsku zajednicu, a odgovoran je i za nastanak prve VJ zajednice kod nas. Pored toga, bio je i platforma pomoću koje je mnoštvo nezavisnih umetnika dobilo podršku.

Udruženje Kišobran u poslednje dve godine osmislilo je i realizovalo preko dvesta događaja kulturno-zabavnog karaktera za mlade koji su sadržajem obogatili život mladih u Beogradu.

 

Ovako iz Kišobrana najavljuju slavljeničku nedelju: “U ponedeljak, 17. decembra, u bifeu Ventil (Kapetan Mišina 14) od 21h biće otvorena još jedna u nizu fotografskih izložbi spremljenih na sastancima Kišobranove foto zajednice. Trenutno je aktuelna serija izložbi u kojima se lajt motivi prenose iz epizode u epizodu. 2012. bila je godina u kojoj smo realizovali niz uspešnih VJ radionica pod nazivom Vizuelno igralište. Nakon brojnih nastupa naših VJ-eva, između ostalog i na Share konferenciji, Mikser i Exit festivalima, vraćamo se u DOB gde ćemo predstaviti još jednu umetničku formu koja se uvukla u naše redove i učinila nas multimedijalnim. U četvrtak, 20. decembra, u holu Doma omladine predstavićemo vizuelne instalacije pod zajedničkim nazivom “Dodirni video”. Četiri vizuelne instalacije insistiraće da nestane pasivnost posmatrača, pozvaće publiku da bude aktivna i postavku učini interaktivnom. Instalacije će biti aktivne od 17 -20 časova, a mi vas pozivamo da nam se pridružite, porazgovarate sa našim VJ-evima i Dodirnete video! Sve instalacije su rezultat Vizuelnog igrališta, koje je do sada prošlo četiri mesečna ciklusa i iznedrilo desetak aktivnih VJ-eva. U realizaciji instalacija srdačno je pomogao tim stručnjaka za video tehniku – Atomic Visual Support, a dodatnu podršku u projektorima je pružio Benq. Odmah nakon gašenja instalacija selimo se ponovo u Ventil gde nas od 21 čas očekuje Zaokret, mirnija i avangardnija verzija Kišobrana i veče na kom se stari prijatelji okupljaju, a novi spajaju. S obzirom da je u pitanju rođendansko izdanje, Zaokret će biti sa posebnom temom vezanom za jedan grad na Atlantiku. Okosnica Kišobrana je sve četiri godine indie-alternativna žurka. Rođendanska žurka će se održati u subotu, 22. decembra u Kulturnom centru Grad od 23 časa. Britke gitare s jedne strane i pitka elektronika s druge je ono što sve na Kišobran žurci pokreće na ples. Kao i svake godine duvanje svećica je neizostavan deo rođendana, a žurku će pratiti i debi novih polaznika VJ radionice. Ulaz na sva događanja je besplatan.”

Komentari