Izložba “Umetnost je ženskog roda”

Na izložbi “Umetnost je ženskog roda”, koju povodom 10. rođendana organizuje časopis “Blic žena”, videćete radove 37 umetnica i jednog umetničko-zanatskog udruženja o kojima je ovaj časopis pisao u protekloj deceniji.

U novembru časopis „Blic žena“ slavi rođendan, deset godina izlaženja. Ovaj mali jubilej inspirisao je novinare ovog magazina da se podsete tema o kojima su pisali, ljudi koje su upoznali i priča koje su podelili sa čitaocima.

Priče o umetnicama nametnule su se kao atraktivne, pa se rodila ideja da ih redakcija okupi na jednom mestu, na izložbi. Pošto „Blic žena“ kao ženski časopis piše o ženama i obraća se ženama, izložba je nazvana „Umetnost je ženskog roda“.

Na izložbi se predstavljaju umetnice različitog senzibiliteta, autorskog rukopisa i zastupljeni su različiti vidovi umetnosti, od lepe umetnosti, slikarstva, vajarstva, keramike do primenjene umetnosti, dizajna i mode.

Ova izložba predstavlja samo mali i nepotpuni presek kroz raznovrsno i bogato stvaralaštvo naših umetnica o kojima je „Blic žena“ pisala tokom deset godina.

Izložba je otvorena svakog dana od 14:00 do 22:00, a ulaz je slobodan.

Svojim radovima na izložbi predstaviće se sledeće umetnice:
Slikarke: Ivana Bukovac, Zorka Cerović, Ljiljana Đapić, Tijana Fišić, Aleksandra Gedeon, Olja Ivanjicki, Jovana Jarebica, Jelena Jašović, Tamara Kusovac, Meri Mišić, Ana Ranđelović, Zuzana Vereski
Dizajnerke tekstila: Dušanka Botunjac, Leonora Vekić, Ina Pavićević
Dizajnerke: Nina Kotoraš, Snežana Krejić
Modne kreatorke: Vladanka Celić, Kristina Gajić, Irena Grahovac, Dragana Grnčarski, Ivanka Jevtović, Lidija Jovanović, Sonja Krstić, Sofija Kuzmanović, Ana Leković, Vesna Matijević, Evica Milovanov Penezić, Maja Nedeljković Davidovac, Dragana Nikolajević, Valentina Obradović, Verica Rakočević
Vajarke: Jelena Kršić, Vera Popović
Keramičarka Sanja Sremac
Kaligrafkinja Silvana Ručnov

Komentari