Izložba Slobodana Stošića “11”

Sreda 10.07.2013 u 18 časova:  Razgovor o značaju i potrebi nagrade Dimitrije Bašićević Mangelos za savremenu mladu umetničku scenu u Srbiji: iskustva i perspektive. Učesnici: sadašnji i prošli organizatori dodele nagrade, žiri, dobitnici nagrade.

Slobodan Stošić je dobitnik nagrade Dimitrije Bašičević Mangelos za 2012. godinu // Izložba od aplauza. Aplauza koji su mogući, zatečeni, gladni, neophodni ili suvišni, ponizni, spontani, protiv ili za ljude, u svojoj bedi i stanjima, uvek prazni i ravnodušni.

Prostor sačinjen od granica i pravila sklonih grešci, u koji je publika pozvana da dođe i aplaudira. To neće biti ništa drugo do nekoliko primedbi, pokušaja, zabeleški, slika. Promenljivog sadržaja i uloga, mi poraženi aplaudiramo.

Slobodan Stošić (1989), dobitnik je nagrade Dimitrije Bašičević Mangelos za 2012. godinu. „Trenutno interesovanje, kroz lične odraze, laži i subverzije iznutra, prikazano je kao “fakticitet greške koji stvara apsurdnu celinu, kao neki prekid u kojem odnosi moći i umetnosti najednom postaju vidljivi i obesmišljeni, uvek između”.

http://slobodanstosic.tumblr.com/

Svakog dana sem ponedeljka publika će moći u Galeriji Doma omladine da poseti izložbu i učestvuje u jednom svojevrsnom umetničkom projektu, a radno vreme izložbe je od 16h do 21h.

Komentari