Izložba rok fotografija Marka Ristića “Zamrznuti tonovi”

Autorska izložba Marka Ristića „Zamrznuti tonovi“, svedočanstvo živosti u rokenrolu, biće otvorena 9. jula u holu sale Amerikana unplugged nastupima Hornsman Coyotea, Tea Breaka, Mortal Kombata, Kartela i Oslobodioca. Dugogodišnji fotografski rad glavnog i odgovornog urednika magazina „Nocturne“ Marka Ristića, iskustveni momenti klimaksa sa hiljada koncerata sabrani i odabrani čine izložbu „Zamrznuti tonovi“. Izložba nedvosmisleno pokazuje vitalnost i bogatstvo domaće scene i zadovoljstvo prijemom stranih umetnika koji su gostovali na našim binama. Zaustavljeni pokreti, zamrznuti tonovi, na fotografijama kao da vrište da se nastave u punoj snazi savršenog trenutka u vašoj mašti ili sećanju.

Deo je kulturne misije samog autora, magazina „Nocturne“ i njihovih prijatelja da ovu izložbu vidi što više ljudi širom regiona.

 

Tronedeljna postavka biće otvorena 9. jula u 19 časova u holu sale Amerikana Doma omladine Beograda ekskluzivnim akustičnim nastupima u maloj sali rastmana Hornsman Coyotea, žestokog pank-roka Tea Breaka, metaliziranog urnebesnog Mortal Kombata i veterana srpskog melodičnog panka Oslobodioca.

O svojim fotografijama Marko kaže: „Digitalna fotografija je donela obilje mogućnosti i dostupnost tehnologije, ali nije smanjila odgovornost autora da zgrabi momenat i da ga prenese publici.  Fotografišem ono za šta živim, taj trenutak proslave života na rok koncertima, kada je sve u sinku, i publika i umetnici i zvuk i svetlo i pokret i raspoloženje…“

 

Izložbu organizuju Udruženje „Šta hoćeš“ i Dom omladine Beograda
Partneri: Magazin Nocturne i Balkan Music Box.

 

 —
O fotografijama Marka Ristića svoje mišljenje su dali i fotografisani rok autori:

“Publika ne zna koliko je teško naći koncertnog fotografa koji umije uhvatiti “onaj” posebni trenutak… Ako mu k tome pođe za rukom da uhvati trenutak koji je i članovima benda poseban, znaš da si našao osobu koja objektivom umije zabilježiti čaroliju. Ona se pojavi tek na čas i samo je vješto oko vidi. A Marko je upravo takav… Želim mu još puno izvrsnih koncerata i sjajnih fotografija!”
Remi / ELEMENTAL

“Mislim da se rad Marka Ristića može definisati kao profesionalna umetnička rock fotografija. Svaka fotografija ima višedimenzionalnu perspektivu. Ono što je najbitnije je da izražava emociju koju muzičar u trenutku daje. Uglavnom, Marku bih dao bez bilo kakve autorizacije da objavi moje fotografije bilo gde i kad, jer imam apsolutno poverenje u njegov rad.”
Nemanja Kojić Kojot (a.k.a. HORNSMAN COYOTE) / EYESBURN

“Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on ustvari uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rock and roll-a gde mi, kao puki posmatrači, ustvari postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo i da “omirišemo”. Njegove fotografije su nepredvidljive i pune onih lepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj poslednjih par godina, nestrpljiv sam da vidim u kojem pravcu će dalje ići i šta to lepo možemo očekivati od njega u budućnosti.”
Branko Golubović Golub / GOBLINI

 


 

Komentari