Izložba Nađe Radmanović “ZAVODLJIVOST DEFORMACIJA”

U Domu omladine Beograda ljubiteljima fotografija će se premijerno predstaviti Nađa Radmanović, mlada, ali već afirmisana umetnica iz Njujorka. 

Nađa Radmanović je ovu studentsku godinu uspešno završila, kao najbolji student fotografije i to na njujorškom Institutu za modu i tehnologiju (Fashion Institute of Technology),  prestižnom američkom fakultetu gde su znanje sticali i čuveni Kelvin Klajn i Majkl Kors.

Od jeseni, Nađa Radmanović nastavlja specijalističke studije na odseku Istorije umetnosti i galeristike.

Nađa Radmanović je rođena 28. decembra 1994. u Njujorku. Pored fotografije i Istorije umetnosti, za užu specijalizaciju je odabrala francuski, engleski i psihologiju. Zahvaljujući  odličnom proseku, Nađino ime je na Dekanovoj listi najboljih studenata F.I.T.-ja, a takođe je i član Društva zaslužnih studenata Phi Theta Kappa.
 
Prvu samostalnu izložbu fotografija u Srbiji, pod nazivom “Potisnuta uma”, imala je u 2012. godini u pančevačkom Centru za kulturu. Nađa je takođe i učesnik mnogobrojnih fotografskih takmičenja i izložbi u SAD-u. Trenutno radi i na pripremi samostalne izlozbe u  Njujorku koja će biti održana ove jeseni u prostorijama Konzulata  Republike Srbije.

Komentari