Izložba Press Photo Srbija

U okviru drugog po redu beogradskog festivala fotografije „Vizualizator”, održaće se Izložba Press Photo Srbija, najbolje medijske fotografije, u Domu omladine Beograda u utorak, 23. decembra od 19 časova.

Cilj ovog konkursa, koji ima tradiciju dugu 16 godina, je promocija i afirmacija fotožurnalizma i fotografske kulture.

Pravo na učešće imaju svi autori koji rade u domaćim medijima i objavljivali su fotografije u toku 2013. godine. Autori moraju biti državljani Republike Srbije ili strani državljani koji rade za medije na teritoriji Republike Srbije.

 

Beogradski festival fotografije VIZUALIZATOR 2014 održava se od 12. do 23. decembra 2014. na više lokacija u Beogradu. Festival je multidisciplinarni događaj koji povezuje institucije i pojedince iz različitih sfera kulturnog, obrazovnog i umetničkog delovanja.

Festival se sastoji od niza izložbi fotografije, među kojima je i dobitnik Pulicerove nagrade za fotografiju, Edvard Keating nacionalnog konkursa za najbolju fotografiju Press Photo Srbija, kao i drugih izlagača iz zemlje i inostranstva.

Na različitim lokacijama u Beogradu, u više muzeja i galerija sa raznovrsnim programom tribina, radionica, izložbi fotografije i predavanja fotografa i stručnjaka iz različitih oblasti, ističe se značaj umetnosti fotografije, a učesnici će analizirati fotografiju iz različitih aspekata: kao vizuelnu umetnost, socijalni fenomen i moćno medijsko i obrazovno sredstvo.

Festival ima za cilj promociju fotografske delatnosti, kako u sferi medija, tako i u sferi umetnosti i obrazovanja.

Komentari