Izložba “Plavi avion” Ane Kolega

Izložba ilustracija koje je slikarka Ana Kolega radila za omot CD albuma Rundek Cargo trija “Plavi avion” biće otvorena u prisustvu autorke, Darka Rundeka i violinistkinje Isabel u 14:00 u sredu 18. aprila u holu Doma omladine Beograda.

Izložba “Plavi avion” pokazaće tridesetak ilustracija od kojih neke nisu našle mesto na omotu, a biće postavljena do koncerata Rundek Cargo trija 29. i 30. aprila u Domu omladine Beograda. Otvaranje izložbe biće i prilika za druženje sa Rundekom koji će potpisivati fanovima CD-ove i albume.

“Sa Darkom se poznajem već dugo i pozvao me da li bi napravila omot. Volim njegovu glazbu i to je bio lijepi izazov. Kad sam počela raditi, glazba me povukla i umjesto jednog nastao je cijeli niz crteža i slika, pa smo zaključili da je najbolje da se napravi (omot) tako da svaka pjesma ima svoju sliku. Crteža je ispalo više nego što ima na albumu, pa je sama izložba prilika da se pokažu, jer je odabir bio zaista težak, a vodila nas je intuicija kao kriterij”, kaže Ana Kolega.

Nedavno se pojavio i spot “Sanjala si da si sretna”, drugi sa albuma “Plavi avion” (2010), za koji Ana Kolega poptisuje crteže, režiju i scenario, dok je animator bio Zoran Mudronja.

“Priča se sama od sebe složila odveć postojećih crteža, a meni je bila krasna prilika da ti crteži ožive i povežu se u smislenu cjelinu. Uživala sam radeći na projektu i zadovoljna sam suradnjom, razumijevanjem i rezultatima. Divno je raditi kad pored sebe imate ljude s kojima se dobro slažete i koji vam daju odvezane ruke u stvaralačkom smislu”, kaže Ana Kolega.

Više informacija o autorki:  http://anakolega.com/

 

Rundek Cargo trio će na srpskoj turneji, u organizaciji agencije Long Play,  nastupati isključivo u dvoranama sa sedećim mestima, kao što je velika sala Doma omladine Beograda 29. i 30. aprila.

Trio gitariste i pevača Darka Rundeka koncertno predstavljanje aktuelnog CD albuma “Plavi avion” (2010), sa koga je “Sanjala si da si sretna”, nastavlja pored Beograda i 28. aprila u Kikindi, 1. maja u Domu cklture Čačka, 2. maja u “Sinagogi” u Novom Sadu i 6. maja u Subotici.

Ulaznica za beogradske koncerte Rundek Cargo trija košta 1.500 dinara i može se naći nablagajni DOB-a, kao i preko mreža Card Service i Eventim.Komentari