[INTERVJU] Rocco i Ron, grupa Transeen

U Klubu Doma omladine Beograda 6. decembra u 21 čas sastav Transeen nastupiće sa grupom Artan Lili.  Povodom ovog koncerta naši sagovornici bili su Rocco i Ron članovi benda Transeen, koji je nastao 2011. godine i dolazi iz eksperimentalnog konteksta rokenrola. Čine ga dve bas gitare i elektronske matrice. Rocco (bas, vokal) njihovu muziku definiše kao industrial-dark-noise-d’n’b-hardcore-fuckpostrock-punk, dok Ron (bas, matrice) zvuk Transeena opisuje kao mešavinu svega što su slušali dok su bili mladi.

 

Ko su vaši muzički uzori ?
Ron:
Simple Minds, Sisters of Mercy, NIN, Bauhaus, Madonna…
Rocco: Jimi Hendrix, James White, Joy Division, Sonic Youth, Public Enemy…

Rok scenu u Srbiji članovi benda opisuju kao nedovoljno eksperimentalnu i siromašnu.

Kako će biti koncipiran vaš nastup u Domu omladine Beograda?
Ron: Izvodićemo pesme s albuma koji će biti tek objavljen, i  jednu pesmu koja neće biti objavljena, zbog teškog bremena vremena.
Rocco: Nastup je koncipiran veoma jednostavno i neopterećujuće. Očekujemo da će publika sa nama doživeti orgazmičko iskustvo.

Kada je reč o saradnji sa bendom Artan Lili, Rocco navodi da mu je drago što se neko setio da vrati i unapredi zvuk jugoslovenskog rokenrola s kraja osamdesetih godina. Ron kaže da je muzika sastava Artan Lili drugačija i zanimljivija od ostalih beogradskih bendova.

Kada je reč o muzici koju slušaju u poslednje vreme Rocco kaže da ne sluša ništa, dok Ron uživa u muzici Simple Minds, Nirvane i Duran Duran.

O planovima za budući period Rocco i Ron duhovito odgovaraju: “Da završimo album, obogatimo se i intenzivno se družimo s izumom Alberta Hofmana.”

 

Komentari