Akcija “CRTEŽOM U POMOĆ”

Akcijom CRTEŽOM U POMOĆ likovni umetnici Srbije daju od srca ono što imaju: svoje radove!

Poplave koje su nas zadesile u maju ove godine za kratko vreme su ugrozile i odnele mnoge živote, i napravile veliku materijalnu štetu. U odbrani od stihije nakratko smo zaboravili druge probleme i razlike i posvetili se jednom, zajedničkom cilju.

A kasnije, kad je trenutna opasnost i kriza prošla, većina nas se vratila problemima svakodnevnog života. To ne smemo sebi dozvoliti. Posledice poplava ćemo lečiti još godinama, i potrebno je da svako od nas toga bude svestan. Postradali su izgubili mnogo, svoje živote, svoje najbliže, domove, imanja, i potrebna im je naša pomoć da što pre vrate živote u prihvatljive okvire. 

Pozivamo vas da u subotu 6. decembra dođete u 14.00 u Dom omladine Beograda na druženje i humanitarnu prodajnu izložbu i aukciju likovnih radova koje su za ovu namenu donirali autori širom Srbije i šire. Sav prihod namanjen je fondovima za pomoć postradalima i saniranje posledica poplave.

Zvanična valuta akcije je SMS na 1003.

Pored same izložbe i aukcije spremili smo vam

— prvo uživo druženje internet pokreta #crtkamo, koji je pre nekoliko meseci pokrenula Zombijana Bones. Crtkamo poziva sve koji vole da crtaju i uživaju dok to rade da im se pridruže na društvenim mrežama i u ovom druženju uživo.

— druženje sa ilustratorima: zamolite za crtež po želji

— za najmlađe crtače i ljubitelje crtanja, Vladimir Vesović i škola stripa „Đorđe Lobačev“ će održati uvodni čas u svet stripa.

Komentari