[INTERVJU] Zoran Lazarević, ČBS: “Pank scena u Srbiji je kvalitetna”

Kragujevački pank bend Čovek bez sluha (ČBS) održaće koncert 6. decembra u Domu omladine Beograda, kojim će obeležiti dvadeset godina postojanja. Na koncertu će ČBS promovisati i svoj novi singl „Ti samo misliš da me znaš“. Povodom predstojećeg koncerta popričali smo sa gitaristom benda Čovek bez sluha, Zoranom Lazarevićem.

Na slavljeničkom koncertu u Amerikani će im se kao gosti pridružiti i bendovi Ućuti pas i Gužva u šesnaestercu, kao i neki od velikana domaće rok scene: ACA SELTIK (Ortodox Celts), ALEN i LEO (Goblini) i VUJA (KBO!). Ulaznice su u pretprodaji preko Eventim mreže i u Felix shop-u po ceni od 500 dinara, dok će na dan koncerta cena iznositi 600 dinara.

 

Ko su bili vaši muzički uzori na početku karijere?
Zoran:
Slušalo se zaista mnogo raznolike muzike. Mogu reći da su na nas najjači utisak ostavili bendovi Novog talasa i kultni pank bendovi sa prostora bivše Jugoslavije,kao i svetski poznati i priznati pank bendovi.

Zoran ističe da se za dvadeset godina postojanja benda mnogo toga promenilo, ali da su uspeli da sačuvaju energiju, emociju i poruku koju nose od samog početka.

U kojoj meri su promene u sastavu benda uticale na vaš muzički izraz?
Zoran:
Uticale su u jako velikoj meri, jer je svaki član donosio novu energiju i ideju. Dolaskom Mikija u bend dobili smo ono što nam je falilo – fenomenalne tekstove koji su savršeno „legli“ na već prepoznatljivu ČBS svirku.

 

Kako će biti koncipiran koncert u Domu omladine Beograda? Šta očekujete od ovog nastupa?
Zoran:
Koncert će biti koncipiran tako da ćemo svirati sve one pesme koje su obeležile našu dvadeset godina dugu karijeru, uz podršku eminentih gostiju. Očekujem vrhunsku svirku, more pozitivne energije, i jedno fantastično druženje svih aktera na bini sa publikom.

 

Kako je izgledao rad na novom singlu ”Ti samo misliš da me znaš”? Kada možemo očekivati izlazak novog albuma?
Zoran:
Nismo mogli da dočekamo da radimo, tako da smo posle pauze od nekoliko godina ušli u studio. Mikijevu ideju i tekst upakovali smo na najbolji mogući način u novi ČBS „hit u najavi“. Novi album ćemo objaviti u narednih godinu dana.

Sa Zoranom smo razgovarali i o srpskoj pank sceni, ali i o osećaju kako je to biti pank bend u Kragujevcu: „Pank scena u Srbiji je zaista kvalitetna i šarenolika, ali nažalost slabo medijski zastupljena. Mnogo je mladih bendova, koji uz već legendarne bendove (KBO!, Atheist Rap, Sixpack, ČBS…) čine tu scenu jakom i plodnom. Biti pank bend u Kragujevcu je biti uvek na opozicionoj strani i osećaj je fenomenalan“, kaže Lazarević.

 

Komentari