[INTERVJU] Rebeka Dauns: “Bluz je ono za šta živim”

Bend Normana Bikera održaće koncert u petak, 27. marta, u Domu omladine Beograda. Sa ovim veteranima bluza scenu će deliti i dva mlada benda, Cotton Pickers i Rolin Humes. Kao specijalna gošća Normana Bikera nastupiće izvrsna pevačica Rebeka Dauns. Sa svojim izvanrednim glasovnim sposobnostima Rebaka Dauns je u kratkom roku postala zvezda britanske bluz scene.

Njena strast prema muzici dolazi iz uverenja da muzika svirana uživo ima veliku moć i autentničnost. Njen glas često se poredi sa vokalima Dženis Džoplin, Ete Džejms i Tine Tarner. Prošle godine je objavila album “Back to the Start”, a trenutno radi na novom albumu koji će biti objavljen krajem godine i na kome će Norman Biker snimiti gitarske deonice za neke od pesama.

 

Početak koncerta zakazan je za 21 čas u sali Amerikana, Doma omladine Beograda. Ulaznice za koncert mogu se kupiti na prodajnim mestima EVENTIM mreže i Felix Shop-a. Promotivna cena ulaznice je 500 dinara (ograničen kontigent), 600 dinara u pretprodaji i 800 dinara na dan koncerta.


Nastupićete kao specijalni gost na koncertu Normana Bikera u Beogradu. Kako je došlo do vaše saradnje?

Rebeka Dauns: Norman me je kontaktiao i rekao da mu se veoma dopada moja muzika, a i ja sam bila njegov veliki fan. Počeli smo da razovaramo i onda sam njega i njegovog basistu Džona upoznala sa svojim menadžerom kako bismo mogli da pričamo o mogućoj saradnji. I tako je to počelo. Veoma sam zahvalna Normanu što potpomaže moju karijeru.

 

Kakav je osećaj kad Vas porede sa Tinom Tarner, Dženis Džoplin i Etom Džejms?

Rebeka Dauns: Ponekad je veoma čudno kad vas porede sa tako poznatim pevačicama. Naravno da mi to laska, ali sam ja preveliki fan tih pevačica pa se zbog toga osećam pomalo čudno. Nadam se da ću uspeti da opravdam poređenje sa njima.

 

Skoro svaki muzički žanr je imao uticaja na Vaše pevanje. Da li postoji muzički žanr u kome najviše uživate?

Rebeka Dauns: Bluz je taj koji mi je u srcu i u duši. Bluz je ono za šta živim. Ponekad se javi uticaj nekog drugog žanra, ali bluz je uvek u srcu svega što radim.

 

Šta očekujete od predostojećeg koncerta sa bendom Normana Bikera i publike u Beogradu?

Rebeka Dauns: Veoma sam ponosna što ću nastupiti sa Normanom Bikerom i njegovim bendom. Biti pozvan da sarađuješ sa njima je privilegija. Ponekad se i previše radujem tome. Od publike očekujem da će osetiti strast koju imam prema tome što radim i nadam se da ću im preneti svoju energiju i uzbuđenje kroz nastup. Nastupanje je moj život.

 

 

Komentari