[INTERVJU] JOVAN STEPIĆ, COTTON PICKERS: “Pripremili smo 45 minuta dobre muzike”

Norman Biker bend nastupiće u petak 27. marta u Domu omladine Beograda. Zajedno sa ovim legendarnim britanskim bluz bendom nastupiće i dva mlada benda, Cotton Pickers iz Beograda i Rolin Humes iz Zagreba. O planovima za budućnost, muzici i drugim bendovima popričali smo sa Jovanom Stepićem, gitaristom i pevačem Cotton Pickers-a.

 

Bend Cotton Pickers nastao je 2004. godine u Mladenovcu. Svoj zvuk opisuju kao kvalitetan spoj roka i bluza, a taj kvalitet dokazuju i mnogobrojne nagrade koje su osvojili na muzičkim festivalima širom zemlje. Trenutno rade na novom albumu, a neke od novih pesama predstaviće na predostojećem koncertu u Domu omladine Beograda.

 

Šta ste od programa pripremili za publiku Doma omladine Beograda? Kakve reakcije publike očekujete nakon koncerta?

Jovan Stepić: Pripremili smo 45 minuta dobre muzike. Od publike možemo očekivati svašta, doduše, dosta toga od nas zavisi. Neka samo mi budemo dobri i neka dođe dosta ljudi. Tada nema razloga da bilo šta bude loše.

 

Nastupićete zajedno sa sastavom Normana Bikera, šta za vas predstavlja nastup sa jednim veoma značajnim britanskim bluz bendom?

Jovan Stepić: Svakako da nam dosta znači. To je prilika da čujemo nešto dobro, da neki ljudi čuju za nas, da ostvarimo neke kontakte. Jednostavno rečeno, ovo za nas predstavlja priliku da još više napredujemo. A svaka takva prilika je mnogo važna. Radujemo se koncertu.

 

Album „Slaughter House Blues“ izdali ste pre 3 godine, da li publika može da očekuje neki novi album u skorije vreme i kakvi su vam planovi za budućnost?

Jovan Stepić: Radimo na novim pesmama. Jednu od novih stvari ćemo predstaviti publici u Domu omladine Beograda upravo na ovom koncertu i uzbuđeni smo zbog toga. Između ostalog u planu je i novi album, ali puštamo da stvari idu svojim tokom. Kada dođe prava inspiracija, onda se stvori pesma. Kada stvorimo dovoljno pesama, snimićemo album. Inače, naš cilj je oduvek bio da našu muziku predstavimo što širem krugu ljudi, a to podrazumeva i izlazak iza granica naše zemlje. To nam je glavni plan za budućnost. To je i jedina budućnost.

 

Više puta ste nastupali u Domu omladine Beograda, kakva su vaša iskustva sa tih koncerata?

Jovan Stepić: Osećamo se dobro u Domu omladine Beograda. Imali smo nekoliko zapaženih svirki kod vas. To dalje implicira da nosimo samo pozitivna iskustva.

 

Kako biste komentarisali domaću muzičku scenu? Da li možda imate neke favorite među mlađim, novijim sastavima?

Jovan Stepić: Ne bih komentarisao našu muzičku scenu. Što se bendova tiče, moje neko mišljenje je da ima mnogo kukolja, a malo žita. E sad, dokle god ima žita, ima i nade.

 

Koncert počinje u 21 čas,a ulaznice se mogu  kupiti na prodajnim mestima Felix Shop-a i preko Eventim mreže po promotivnoj ceni od 500 dinara (ograničen kontigent), po ceni od 600 dinara u pretprodaji, a na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 800 dinara.

 

 

Komentari