[INTERVJU] Nenad Todorović, bend The Cockblockers: “Mnogi nas nazivaju modernim bluzerima”

Mladi bluz/rok bend The Cockblockers predstaviće se publici na Platou Milana Mladenovića u petak, 5. avgusta od 20 časova, u nastavku serijala besplatnih koncerata na Zidiću. O predstojećem nastupu, dosadašnjim aktivnostima benda i pripremi debi albuma, popričali smo sa Nenadom Todorovićem, frontmenom benda.

 

Recite nam nešto više o tome kako ste se okupili i predstavite članove benda.
Nenad Todorović:
Prva postava benda okupila se 2011. godine u Kragujevcu.  Spojila nas je privrženost ka sličnoj muzici nakon čega smo i krenuli da sviramo zajedno. Nakon više promena članova, pored mene (gitara, vokal) kao osnivača benda, trenutnu postavu čine Petar Blagojević (bas gitara, prateći vokal) i Nikola Grozdanić (bubnjevi).

Kako definišete muziku koju svirate? Da li imate muzičke uzore?
Nenad Todorović: Uticaji na muziku benda su se menjali od 2011. godine do sada. Mnogi nas nazivaju ”modernim bluzerima” tako da je možda to prikladan odgovor. Trenutna svirka benda se oslanja na uticaje bluza, fanka, roka, ali u suštini cele priče je bluz.

Do sada ste objavili EP, 2 singla i Live Session sa 6 autorskih pesama. Kakve su bile reakcije publike i kritike na rad benda? Kakvi su vaši utisci i koliko ste zadovoljni?
Nenad Todorović: Prvi EP je bio veliki poduhvat za nas. Kao autor svih tekstova, muzike i aranžmana sa svojih, tada 16 godina mislim da su kritike bile zaista dobre. Dosta smo putovali po Srbiji i trudili se da što bolje ispromovišemo svoj autorski rad, tako da sam iskreno zadovoljan kako je sve to proteklo. Za poslednji singl ‘Love Fight’ (2015.) pozitivne kritike su nam stigle sa raznih strana, iz regiona kao i šire. Vremenom naša muzika sazreva, što je rezultat našeg konstantnog rada.

Do sada ste imali nastupe na nekoliko festivala, kakve utiske nosite i koliko je po vašem mišljenju učestvovanje na festivalima važno za mlade bendove?
Nenad Todorović: Što se tiče festivalskih nastupa, stvarno se možemo pohvaliti da je za 5 godina postojanja, bend odsvirao solidan broj festivala kao što su Festival uličnih svirača, Šumadija fest, Nisville Jazz festival, Arsenal Fest, Festival Dev9t, a ove godine smo nastupili i na Exitu. Volimo velike bine i odlično se snalazimo na njima, tako da su možda to i lepši trenuci benda. Mišljenja sam da za mladi bend nastup na nekom festivalu može da bude od velikog značaja, jer je to prilika da bend dobije nove simpatizere, a da se nastup ne svodi samo na publiku sačinjenu od poznanika i drugara.

Postoji mnogo mladih autorskih bendova na srpskoj sceni, šta mislite da je bitno kako bi se neki izdvojio i kako doći do podrške?
Nenad Todorović: Definitivno određeni recept za uspeh ne postoji, jer u tom slučaju bi svi bendovi bili veliki i poznati. Uz mnogo rada, truda, upornosti i još više sreće, možda se dođe do nekog uspeha, ali uspeh je jako relativan pojam. Pre svega velika ljubav prema tome što se radi (svira), jer bez toga ništa drugo nema smisla.

Nastupate na popularnoj letnjoj sceni ispred Doma omladine Beograda, u sklopu serijala Koncerata na Zidiću – šta za bend znači ovaj nastup i kakav repertoar pripremate?
Nenad Todorović: Veoma nam je drago što smo deo ove priče. To je jedinstvena prilika da bend svira u samom centru grada, na otvorenom prostoru jako pristupačnom publici. Hvala Domu omladine Beograda na pozivu, a mi ćemo se potruditi da opravdamo vaše poverenje. Što se tiče repertoara, bend će svirati izabrane pesme sa dosadašnjeg snimljenog materijala, ali iskoristićemo priliku da odsviramo i neke nove pesme na kojima radimo. Mash-up novih i starijih autorskih pesama, dok se možda provuče neka obrada u našem aranžmanu i stilu.

Kakvi su planovi benda za naredni period? Planirate li da objavite album?
Nenad Todorović: Kada nismo na svirkama, vreme provodimo u studiju i radimo na novim pesmama. Tako da u narednom periodu planiramo da završimo nekoliko pesama na kojima radimo. Da, album nam je u planu i uveliko spremamo materijal. S obzirom da će to biti naš ‘debi’, trudimo se da odradimo sve detalje na samim pesmama pre nego što uđemo u studio. Takoreći, imamo dosta posla oko novog materijala, ali se veoma radujemo ponovnom ulasku u studio.

 

 

Komentari