[INTERVJU] Marko Orlović, Kristali: “Očekuje vas dobra zabava 14. februara u DOB-u”

U organizaciji agencije RockSvirke.com i Doma omladine Beograda, tri odlična benda iz regiona održaće zajednički koncert u subotu, 14. februara: Kristali, Zoster i Pips, Chips & Videoclips.  O muzici, prestojećem koncertu i planovima za budućnost Kristala popričali smo sa basistom Markom Orlovićem.

Nastup je u sali Amerikana Doma omladine u Beogradu, sa početkom u 21 čas, a ulaznice se mogu kupiti po cenama od 1000 dinara u pretprodaji i 1200 dinara na dan koncerta (Eventim i Felix Shop).

 

Grupa Kristali zamislila je ovaj nastup kao presek celokupne karijere – zajedno sa publikom putovaće kroz vreme uz izvođenje svih popularnih pesama sa dosadašnjih izdanja. Zanimljivo je da će se starije pesme izvoditi u originalnoj postavi grupe sa kompletnom duvačkom sekcijom.

 

Prednost ovog koncerta predstavlja žanrovska razlika među sastavima. Publika koja do sada nije imala priliku da čuje neki od sastava, na predstojećem koncertu moći će da se upozna sa različitim pravcima i muzičkim stilovima. “Jedno je sigurno, svima, uključujući i aktere, predstoji dobra zabava.“ kaže Marko Orlović. Kristali su prošle godine održali koncert za pamćenje povodom 20 godina postojanja u beogradskom Domu omladine. “Ceo bend je bio oduševljen atmosferom na koncertu, kao i uvek, divna publika koja dolazi na naše koncerte nam je napunila baterije i dala energije za rad na novom albumu.”podelio je utiske sa nama Marko. Publici, a i samom bendu, posebno je bilo drago što su na bini videli neke od nekadašnjih članova benda.

 

Aktuelni singl „Divan dan“ je uvertira za vaš novi album. Kako napreduje rad na albumu? Kada će publika moći da čuje nove pesme? 

Marko Orlović: Bend već uveliko radi na novom albumu. Planiramo da sledeći singl izdamo na proleće, a ako sve bude kako smo planirali, novi album može se očekivati na jesen.

 

Kakvi su vam profesionalni utisci o 2014. godini – i što se tiče Kristala i što se tiče regionalne scene?

Marko Orlović: Utisak godine je svakako koncert u Domu omladine koji smo održali povodom 20 godina rada benda. Što se tiče regionalne scene utisak je ostavio sjajan koncert Zostera, jesenas, takođe u Domu omladine Beograda.

 

Koji bi to albumi bili koje biste izdvoijili iz 2014. godine i čijim se albumima radujete u 2015. godini?

 

Marko Orlović:  Pet top albuma koje bih izdvojio su: James – La Petite Mort, Wovenhand – Refractory Obdurate, Angus and Julia Stone – Angus and Julia Stone, Mastodon – Once More Round the Sun, Slipknot – 5 The Gray Chapter. Radujem se izlasku albuma grupa Faith No More i Noel Gallagher’s High Flying Birds.

 

 

Komentari