[INTERVJU] Jovan Stepić, Cotton Pickers: “Uvek smo željni muzike!“

Popularni bluz sastav Cotton Pickers iz Mladenovca, će u subotu 5. septembra od 20 časova, nastupiti na Platou Milana Mladenovića. Beogradska publika već je imala prilike da ih upozna na nekoliko koncerata koje su održali u Domu omladine. Međutim, po prvi put će svoju muziku prezentovati u okviru drugačijeg koncepta izlaganja, svirke na otvorenom na Zidiću DOB-a. O aktuelnostima u bendu, predstojećem nastupu i daljim planovima za budućnost porazgovarali smo sa frontmenom, Jovanom Stepićem.

Bend je već više od deset godina aktivan na domaćoj muzičkoj sceni, te smo želeli da čujemo šta se u tom periodu promenilo u okviru samog benda, a šta na muzičkoj sceni Srbije. „Da, već deset godina sviramo. Sama ta činjenica je u ovakvim okolnostima ogroman uspeh i veoma smo ponosni na to. U međuvremenu smo ostarili, sazreli kao bend, i tačno znamo šta možemo i koliko vredimo. Dakle, mi smo napredovali a domaća muzička scena je svakako nazadovala“, kaže Jovan.

Njihov prvenac „Slaughterhouse Blues“ je objavljen 2012.godine, kada je i nagrađen za najbolje debitantsko izdanje za tu godinu. Zanimalo nas je da li je u pripremi novi materijal i kada će publika imati prilike da ga čuje. „Naš prvi album ”Slaughterhouse Blues”, je po mišljenju mnogih jedan jednostavno rečeno odličan album. Mi smo jako srećni jer smo to uspeli već sa prvim izdanjem. Planiramo tako da nastavimo i pokušamo da prevaziđemo prvenac. Novi album se može očekivati početkom sledeće godine“, ističe Jovan Stepić.

Imali su prilike da učestvuju na mnogim festivalima, a na nekima su zabeležili i značajne uspehe. Frontmen Cotton Pickersa kaže da im je jedan od najdražih uspeha osvojeno prvo mesto na Zaječarskoj gitarijadi 2011. godine, ali ističe i nastupe na Nišvilu, Exitu i Mikseru koji su im ostali u lepom sećanju. „Svirke po celoj Srbiji nas svrstavaju u redove bendova koji stalno nastupaju. Naš najveći uspeh je zapravo volja, želja i strast koju i dalje nosimo na sve naše svirke. Da trajemo koliko trajemo i da smo još uvek željni muzike – to je naš najveći uspeh“, naglašava Stepić.

Repertoar koji su nam pripremili za subotu će, kako kaže Jovan Stepić, biti urmebesan kao i do sada. „Pretežno ćemo svirati svoju muziku i iskoristiti priliku da Beogradu predstavimo neke od naših novih pesama.“ Bend pozdravlja koncept besplatnih koncerata na Zidiću DOB-a i smatra da on pruža priliku bendovima da nešto pokažu, a i slušaocima da nešto čuju. „I sve to po pristupačnoj ceni“, duhovito zaključuje Jovan.

 

Komentari