[INTERVJU] Momčilo Pešić, iOUEA: “Repertoar na Zidiću će biti šarolik”

Dom omladine Beograda će ovog petka 4. septembra od 20 časova na Platou Milana Mladenovića, ugostiti rok/bluz/fank bend iOUEA iz Pirota. Ovaj sastav je koncertno aktivan već dve godine i na Zidiću ćemo imati priliku da čujemo njihove autorske stvari. O aktuelnostima u bendu, predstojećem koncertu, kao i o daljim planovima za budućnost, porazgovarali smo sa Momčilom Pešićem, pevačem benda iOUEA.

Temelj njihovih pesama jesto slobodan i pošten pristup tekstovima i muzici. Zanimalo nas je, budući da nisu toliko dugo prisutni na sceni, kako oni komentarišu stanje na domaćoj muzičkoj sceni i gde sebe svrstavaju na njoj. “Ovaj bend mogu da svrstam među koncertne bendove koji sviraju svoju autorsku muziku dva sata, pa i više”, kaže Pešić.

Bend je do sada objavio jedan album u formi dvostrukog izdanja, što je neuobičajeno za našu muzičku scenu. Pitali smo frontmena kako su došli do takve ideje i kako bi on opisao zvuk ovog debitantskog materijala. “Pa, duplo izdanje je uvek dramatičniji doživljaj od klasičnog albuma, a kako je ovo današnje vreme sasvim nepredvidivo i divlje, odlučili smo da takav bude i album. Osnovni zvuk grupe jeste mešavina bluza, roka i fanka, ali smo na drugom albumu malo eksperimentisali sa psihodelijom i sa nekom vrstom polu-alternative ̎, ističe Momčilo.

Pored pesama koje su zvanično objavljene, bend iOUEA ima u pripremi još 8 novih pesama koje čekaju da budu objavljene. Pitali smo Momčila kada je u planu objavljivanje novog albuma. “Na snimanju  je započet rad sa deset pesama, ali se ja nisam pojavio poslednjeg dana snimanja, pa je urađeno samo osam. Trenutno se ponovo radi snimanje bubnja, ali će sve biti pripremljeno i objavljeno, po mojoj proceni, do kraja novembra”, kaže Momčilo Pešić.

Na kraju smo pitali frontmena benda iOUEA kakav repertoar publika može očekivati 4. septembra na Zidiću Doma omladine Beograda i kako mu se dopada ideja besplatnih koncerata koji se na ovom mestu organizuju tokom celog leta. “Pozdravljamo tu ideju, naravno. Pa, repertoar će biti šarolik. Biće tu i pesama sa objavljenog duplog izdanja, i pesama sa albuma koji je u pripremi. Ali moći ćete da čujete i pesme koje još uvek nisu snimljene, jer su nastajale u toku samog rada grupe”, završava Pešić.

 

Komentari