[INTERVJU] Jovan Baranin, bend FatWalk

U nastavku serijala besplatnih koncerata “Na Zidiću”, koje Dom omladine Beograda tokom leta organizuje na Platou Milana Mladenovića, večeras od 20 časova publika će slušati sastav FatWalk. Jovan Baranin, frontmen benda, najavljuje da će na programu biti strana i domaća rok muzika, bendova koji su ostavili ogroman trag na muzičkoj sceni, kao što su EKV, Atomsko Sklonište, Partibrejkers, DLM, Billy Idol, Whitesnake, ZZ Top

Pored Jovana, u bendu su Siniša Muždeka – gitara i vokal, Dražen Pavkov – bas i Dida Vasić – bubanj, a kako kažu povezalo ih je dugogodišnje muzičko iskustvo, energija, volja i ljubav prema muzici.

Sviraju muziku koju i sami vole, ali rado prihvataju savete i predloge publike u vezi sa osvežavanjem repertoara: “Naravno, ako je u granicama muzičkog kvaliteta koje ne želimo da predjemo. Mada smo ponekad imali i zaista sulude predloge za sve ove godine koliko sviramo.”, kaže Jovan, koji smatra da su na domaćoj sceni rok muzika i umetnost uopšte u velikom problemu. “Velika većina medija je jednostavno zatvorena za rok muziku. Jako je teško dopreti do ljudi. Što samim tim dovodi do toga da se rok muzika ne sluša toliko, kao ranije. Mislim da smo trenutno u fazi stagnacije. Na aparatimo smo ali se borimo i dalje. Nema predaje!”

Jovan Baranin koji peva i svira akustičnu gitaru, najavljuje da u budućnosti FatWalk planira i autorsku muziku: “Trenutno nam poslovne obaveze ne dozvoljavaju tako nešto. Autorski rad zahteva ozbiljno posvećivanje, a vremena za tako nešto je na žalost malo.”

 

Bend FatWalk smatra da su koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda dobra programska ideja: “Sjajna stvar! Promocija bendova, neke druge kulture. Sve pohvale organizatorima na ovoj ideji.”, kaže Jovan.

Ekipu ovih rokera svake subote možete slušati u Zemunu na splavu Marina Sv. Nikola. “Već dve godine nastupamo na ovom mestu. Razvili smo jedan sjajan odnos sa publikom, prijateljski. Sviramo često i na splavu Barka, splavu U Pripremi u Pančevu, i na drugim mestima”, zaključuje Jovan Baranin.

 

 

Komentari