[INTERVJU] Milan Jaraković, bend Blue Family

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni Zidić ispred Doma omladine Beograda, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015. godine. U subotu, 11. jula od 20 časova na Platou Milana Mladenovića, publici će se predstaviti bend Blue Family, koji postoji od 1996. godine, a tim povodom popričali smo sa Milanom Jarakovićem, basistom i osnivačem ove grupe.

Blue Family postoji već 19 godina i iza sebe ima veliki broj koncerata i nekoliko izdanja. U međuvremenu došlo je i do promena u sastavu: “Postava je potpuno promenjena… Stari članovi su se umorili, došli su novi. Radi se na postizanju tog „familijarnog“ zvuka, trebaće za to vremena.”, kaže Milan.

Od samog osnivanja bend Blue Family je nastupao na raznim festivalima u mnogim zemljama kao što su Italija, Mađarska, Rumunija i Švajcarska… Milan Jaraković upravo nastupe na skoro 80 festivala smatra najvećim uspehom benda u dugoj karijeri: “Uvek smo bili dobro prihvaćeni i od publike i od organizatora, koji su nas često pozivali da ponovo gostujemo”.

Gostovali su u mnogim klubovima razvijajući West Coast Jump stil, za koji Milan kaže da je cenjeniji u okruženju nego kod nas, gde publika preferira bluz rok. “Bluz ima svoju publiku u Srbiji, ali je malo klubova. Treba zajedničkim snagama nešto pogurati, da se bluz više promoviše“, ističe on.

Pred publikom u subotu na Zidiću predstaviće novi program koji uvežbavaju za nekoliko festivala na koje su pozvani u predstojećem periodu i pozivaju publiku da uživaju u kvalitetnom bluz zvuku!

 

 

Komentari