VIŠE NOVCA ZA BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL

Organizacioni odbor 31. Beogradskog džez festivala usvojio je finansijski plan i okvirni program te manifestacije, koja je, kako je istakao gradski menadžer Goran Vesić, izuzetno značajna za srpsku prestonicu, njenu promociju i pozicioniranje na kulturnoj mapi Evrope.  
Vesić je u izjavi Tanjugu rekao da će ovogodišnji Beogradski džez festival imati budžet od oko 21,2 miliona dinara, što je znatno povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada je budžet bio 15 miliona dinara.

Grad će, kako je istakao, izdvojiti 6,9 miliona dinara, što je više novca nego 2014. godine, a Ministarstvo kulture i informisanja 1,6 miliona. Ostali prihodi će, naveo je Vesić, biti obezbeđeni od prodaje ulaznica i sponzora.

– Uvereni smo da ćemo ove godine imati potpuno pokriven budžet – rekao je Vesić, koji je dodao da je prošle godine ne samo „pokriven” budžet od 15 miliona dinara, već ostvaren i suficit koji je uložen u pripreme za ovogodišnji festival.

Navodeći da će ovogodišnji festival, koji će trajati od 27. oktobra do 2. novembra, biti organizaciono bolji, sa 50 odsto više sredstava, Vesić je naveo da će ta manifestacija biti možda i najjača u poslednjih desetak godina.

– Beogradski džez festival je veoma važna manifestacija za Beograd i plan nam je da svake godine bude sve bolji. Sledeće godine će imati još veći budžet i na taj način želimo da doprinesemo da festival zauzme zasluženo mesto u Evropi, da se razvija i da sve više dobrih džez muzičara dolazi u Beograd – naveo je on.

Ističući da su kulturni događaji važni za turizam Beograda, Vesić je rekao i da grad zato ulaže u džez festival, a u planu je i niz manifestacija za popularizaciju džeza i promociju navedene manifestacije. Gradski menadžer je rekao i da je već prodato 60 kompleta ulaznica, iako još nije objavljen program, što govori da ta manifestacija ima publiku koja veruje organizatorima i zna da će program biti dobar, pa je spremna da kupi karte, ne čekajući da budu poznata imena umetnika koji će nastupati.

Komentari