[INTERVJU] Grupa RANDOM: “Prethodni nastup na Zidiću nam je jedan od omiljenih!” [ИНТЕРВЈУ] Група RANDOM: “Претходни наступ на Зидићу нам је један од омиљених!”

Seriju letnjih nastupa na kultnom Zidiću ispred Doma omladine Beograda nastavlja alternativni rok bend iz Beograda, Random. U subotu, 14. jula sa početkom od 20 časova, beogradska publika biće u prilici da ponovo, nakon dve godine, čuje ovaj energični rok sastav. Pored pesama objavljenih na dva EP-ja i najnovijeg singla “By Myself” prisutni će čuti i nove pesme koje će se naći na predstojećem albumu. O prethodnom nastupu i planovima benda, razgovarali smo sa članovima grupe Random, Angelinom Kačunković (gitara, vokal) i Ljubomirom Brščićem (gitara).

 

Kako biste pozvali na Zidić publiku koja vas nije do sada čula?

Ljubomir: Imaće priliku da čuju jedan veoma energičan sastav.

 

Kako pamtite svoj prethodni nastup na Zidiću?

Angelina: Pustiti rok bend da pršti i odzvanja celim centrom grada je jedinstveno iskustvo i za sam bend a i ljude koji se tu nađu što kao prolaznici, što namenski. Prethodni nastup na Zidiću nam je ostao u sećanju kao jedan od omiljenih. Željno isčekujemo 14. jul!

 

Slavite osam godina postojanja benda. Koje ste zacrtane ciljeve ostvarili, a koje ste postavili sebi za budućnost?

Angelina: Od samog nastanka benda uspeli smo da ostvarimo sve zacrtane ciljeve i jako smo ponosni na sve što smo do sad ostvarili. Ja nas često zovem štreberskim bendom jer jako ozbiljno shvatamo to što radimo i radimo pre svega sa velikom ljubavlju. Sledeće što imamo u planu je snimanje albuma, ulazimo u studio u septembru ove godine.

 

Da li je singl “By myself” najava novog EP izdanja ili albuma?

Angelina: By Myself je objavljen kao nezavisni singl, ali i kao uvod u malo tvrđi i “zreliji” zvuk kakav možete očekivati na predstojećem albumu.

 

Svirali ste na mnogim festivalima, uključujući i Exit. Gde ste bili najzadovoljniji odzivom i reakcijama publike?

Ljubomir: Skorije u Elektropioniru sa bendom “Sink”, kao i prošli put na Zidiću kod vas.

Angelina: Ja bih dodala i nezaboravnu Kuršumlijsku gitarijadu prošle godine, pre svega zbog jednog od najlepših gostoprimstava od strane organizacije kao i sjajne energije koju nam je publika nesebično uzvraćala. Imamo tu sreću da se i tamo vraćamo ove godine. Jej!

 

Zašto ste odlučili da pišete pesme samo na engleskom jeziku?

Ljubomir: Smatramo da muzika razbija barijere kada dođe do jezika i samim tim jezik nije bitan. Čovek može da se poveže pre svega sa našom energijom, a i ne znam osobu koja u ovo vreme ne zna engleski jezik.

 

Ko vodi glavnu reč u bendu?

Ljubomir: Nekako smo se raspodelili za određene stvari i svako ima neki svoj udeo u nekom smislu. Nema jedne glave koja vodi sve nego četiri.

 

Šta za vas predstavlja prilika da ponovo svirate na Zidiću Doma omladine Beograda?

Ljubomir: Da se prezentujemo novim ljudima i super provod. Hvala vam na pozivu.

 

 

Komentari