Koncert na Zidiću: Random Концерт на Зидићу: Random

Random posle dve godine opet nastupa na Zidiću Doma omladine Beograda. Bend ove godine slavi osmi rođendan i ovim nastupom će ga obeležiti pre nego što krene na festivalsku turneju. Pored pesama objavljenih na dva EP-ja i najnovijeg singla “By Myself” pristutni će imati prilike da čuju i nove pesme koje će se naći na predstojećem albumu.

Random je alternativni rok sastav iz Beograda nastao 2010. godine.

Članovi benda su: Angelina Kačunković – gitara, vokal, Jelena Mihić – bas gitara, Ljubomir Brščić – gitara, Stefan Biljanovski – bubnjevi.

Random aktivno nastupa od 2012. godine. Neki od značajnijih nastupa: EXIT Festival u Novom Sadu 2016. godine, kao i učešće i nastup na Demofestu u Banjaluci iste godine. Godine 2017. Random osvaja drugo mesto na Bunt Rok Festivalu i prvo mesto na Kuršumlijskoj gitarijadi. Istu godinu obeležili su i nastupi na Šabačkom letnjem festivalu, OK festu, Arsenal festu.

Novim singlom i spotom za pesmu “By Myself” bend najavljuje malo tvrđi i još zreliji zvuk u odnosu na prethodna dva EP-a “Smile & Wave” i “Rewind“.

 

***************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda već nekoliko sezona organizuje  na Platou Milana Mladenovića, postali su nezaobilazna tačka susreta svih generacija u vrelim letnjim večerima. U novoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, predstavljamo nove grupe i stare znance sa domaće scene.

Kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda i kultno okupljalište mladih bendova i publike već šesti put za redom, na Zidiću je do sada predstavljeno preko 100 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva. Ovaj urbani džep, sada u novom arhitektonskom ruhu, sa svojevrsnim mini-amfitetarom, i ove godine će biti mesto letnjih susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 biće malo umetničko žarište na otvorenom, scena za muzičare svih žanrova koje će moći da pokažu šta sve umeju pred publikom – kako onima što su sa namerom došli na koncert, tako i pred slučajnim prolaznicima. Svima nudimo jedinstveno muzičko putovanje u moguću budućnost naše muzičke scene.

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda postali su polako institucija za sebe, mesto novih otkrića, odakle se pank, džez, metal, hip hop, bluz i alternativni rok snažno i daleko čuju u samom srcu grada, mesto druženja i uživanja.

 

Komentari