[INTERVJU] Bend The Sore Losers: “Volimo iskrenu rokenrol muziku”

Večeras od 21 čas u Klubu Doma omladine Beograda, ljubitelji roka će imati priliku da čuju jedan od najboljih belgijskih rok bendova The Sore Losers. Oni dolaze da sviraju kratke, energične pesme i da promovišu svoj treći album po redu “Skydogs“. Više o samom bendu, planovima za promovisanje albuma i predstojećem koncertu, popričali smo sa članovima The Sore Losers.

 

 

Imate mnogo muzičkih uticaja poput Rolling Stones, Black Keys, Bob Dylan, David Bowie. Kako su oni oblikavali vaš muzički stil?

The Sore Losers: Mi volimo iskrenu rokenrol muziku. Naučili smo dosta slušanjem ovih muzičara i zaista smo proučavali njihov rad. 

 

Kako biste opisali svoj bend nekome ko nikada nije čuo vašu muziku?

The Sore Losers: Mi smo četvoročlani bend u klasičnoj formaciji: bubnjevi, gitara, bas i vokal i sviramo klasičnu rok muziku. Ako volite rokenrol i ako volite gitare onda smo mi vaša “šoljica čaja”.

 

Šta biste izdvojili kao vaše najveće postignuće za 7 godina stvaranja muzike?

The Sore Losers: Turneju na internacionalnom nivou, sviranje na glavnim binama na velikim festivalima pred 30.000 ljudi, snimanje sjajnog albuma sa producentom koji je dobio Gremi i uživanje u svemu tome.

 

Do sada ste objavili dva albuma, a treći će uskoro izaći. Kako se vaše poslednje muzičko ostvarenje razlikuje od prethodnih?

The Sore Losers: Glasnije je, kraće, više seksi i više heavy. To je najbolji album koji smo do sada napravili.  

 

Novi album “Skydogs” izlazi 18. marta. Kako planirate da ga promovišete?

 The Sore Losers: Ići ćemo na turneju širom Evrope i na taj način približiti ovaj album uživo fanovima. Mi imamo misiju da ubedimo tebe i tvoje prijatelje da se pridružite crkvi rokenrola.

 

Kakav ste nastup pripremili za srpsku publiku?

The Sore Losers: Divlji, glasni i uzbudljivi rok koncert. Poželjno je da u njemu uživate sa hladnim pivom u ruci i sa što glasnijim “f**k yeah“.  

 

Komentari