Inspiracija na delu – grupa “Ti” ispred DOB-a

U nastavku programa koncerti „na zidiću“, u petak, 20. septembra od 20h, publika će na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda imati priliku da čuje kombinaciju sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova, benda Ti. Ilija Duni (gitara, bas sintisajzer i vokal) i Trajče Nikolovski (elektronski bubanj i vokal) stoje iza ovog vanserjiski zanimljivog i kvalitetnog psihodeličnog pop benda.

„Trajče i ja smo se upoznali svirajući zajedno na Jam sessionu u BIGZ-u, u leto 2012. godine. Ubrzo smo krenuli da vežbamo u mom stanu, gde i danas sviramo i snimamo. Devet meseci smo eksperimentisali sa opremom, a da je pritom samo nekoliko prijatelja znalo da vežbamo. Trebalo nam je vremena da postavimo bend na noge“, objašnjava početke ovog interesantnog dua, Ilija Duni.

Muzika koju izvode, privukla je pažnju publike u proleće 2013. godine. To je bilo pravo vreme za proboj ovog benda, jer je još uvek bilo vremena da se prijave i pojave na festivalima, kao što su Exit i Belef. Posle toga su im se otvorila vrata i na prostoru bivše Jugoslavije.

„Svaki trenutak života je inspiracija, ako se tako posmatra. Ili, ako se kaže da je lepota u oku posmatrača, onda može da se kaže i da je inspiracija u oku umetnika“, na originalan način Ilija objašnjava na koji način stvaraju svoju muziku. Svi oni koji uživaju u njihovoj muzici, obradovaće se krajem novembra, kada se očekuje njihov album.

Drugačiji nastup i nezaboravan provod je ono što očekuje publiku na platou ispred Doma omladine, najavljuje Ilija Duni: „Pored nekoliko novih pesama, publika će imati priliku da čuje koncert koji ćemo sami ozvučiti. To je eksperiment koji smo prvi put sproveli u Pančevu, i pokazao se kao vrlo uspešan. Kada smo bili na turneji po Makedoniji, na tri koncerta nismo imali tonca, pa smo sami radili zvuk i shvatili da tako najbolje zvučimo.“

Dan nakon nastupa na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine, bend Ti nastupaće u Kragujevcu, u okviru akcije „Provetravanje“. Sledeći nastup u Beogradu, biće u novembru, sa belgijskim bendom Efterklang.  

 
U slučaju kiše, koncert će biti održan u Holu Doma omladine Beograda.

 

PRIDRUŽITE NAM SE I NA FEJSBUKU! 

 

 

 

Komentari