Nove pesme grupe Kriške u subotu ispred DOB-a

Zajedničko shvatanje muzike i originalnog zvuka koji se retko može čuti na domaćoj sceni bio je motiv osnivanja benda Kriške, koji će u subotu 21. septembra sa početkom u 20h, nastupiti na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda. Iako Dragan, Oliver, Ivan i Damjan nastupaju kao bend Kriške već tri godine, nije ih lako svrstati ni u jedan žanr. Njihova muzika je bliža bendovima sedamdesetih i prizvuku koji su tada nosili talasi kraut roka, no vejva i noise scene andergraund bendova.

“Želeli smo da napravimo bend koji je suviše art za rok publiku, a suviše rok za art publiku. Kao, na primer, Birthday Party. Tako je sve počelo. Kasnije smo prihvatili više post-rok i pop uticaja. Uostalom, nismo muzički kritičari. Mi pravimo muziku. Neka je drugi definišu, ako već moraju”, kaže Damjan Babić, jedan od osnivača i članova benda.

Ime benda uvek nailazi na pozitivne reakcije, a priča koja stoji iza naziva Kriški jako je interesantna.
“Naš bivsi bubnjar Milan hteo je da smisli ime koje bi stranci lako izgovarali. Iskreno, mislimo da se stranci verovatno muče sa izgovorom, ali Kriške su zaista veoma slatko ime za bend”, objašnjava Damjan.

Na nedavno objavljenom albumu za Odlični Hrčak iz Zagreba, bend je pokušao da pruži publici dobro prepoznatljiv zvuk koga dugo nije bilo kod nas. Kroz snimanje albuma otisnuli su se u eksperimentisanje i dobili zvuk i energiju koja se razlikuje od onoga što se može čuti na njihovim koncertima.

“Mi smo energičan bend, i najčešće uspemo da to prenesemo na publiku. Život koji živimo, kultura koju upijamo, gradska buka, društvene i emotivne frustracije. Za nas je inspiracija koktel mnogih životnih prilika i neprilika“, ističe Damjan.

Na koncertu na zidiću, Kriške će se publici predstaviti u novom sastavu i sa nekoliko novih pesama.

“Drago nam je što Dom omladine konačno ‘izlazi’ na ulicu! Ura!“, dodaje Damjan.

U narednoj godini, Kriške planiraju da izdaju još jedan album, za koji su preko leta snimili pet pesama, a na publici ostavljaju da proceni da li su i koliko napredovali.

U slučaju kiše, koncert će biti održan u holu Doma omladine Beograda.

 

PRIDRUŽITE NAM SE I NA FEJSBUKU!

 


Komentari