Vikend francuskog filma: ŽENE NA FILMU

Organizacija: Francuski institut & Dom omladine Beograda
Cena ulaznice: 250 dinara

Da li postoji ženska sudbina? Ženske priče? I, ako postoje, šta mogu svima nama da kažu? Pet intimnih filmova o ženskoj perspektivi. Pet snažnih junakinja u borbi sa ličnim, porodičnim i društvenim demonima.

Pet filmova sa francuskim šarmom i ženskim ulogama koje se ne zaboravljaju. Drugi ovogodišnji vikend francuskih filmova u Domu omladine Beograda predstavlja vam izuzetne ženske filmske priče, koje potpisuju i žene i muškarci.

 

Petak, 2. jun

21:00

Film: Nepoznata devojka (FRA, BEL, 2016, 106′)
Režija: Braća Darden
Igraju: Adel Henel, Olivije Bono, Žeremi Renije

Mladu lekarku opšte prakse Dženi izjeda to što nije pustila u kabinet devojku koja je nakon toga pronađena mrtva. Saznavši od policije da je nije moguće identifikovati, Dženi postaje opsednuta pronalaskom identiteta devojke.

 

  

 

Subota, 3. jun

19:00

Film: Žeronimo (FRA, 2013, 107′)
Režija: Toni Gatlif
Igraju: Selin Salet, David Miržija

Aktivistkinja Džeronimo pokušava da smanji konflikte između mladih u kvartu Sen-Pjer. Situacija kulminira kada mlada Turkinja pobegne od ugovorenog braka kako bi pronašla mladog Roma, svog dragog.

 

 

 

21:00

Film: Bruklin (FRA, 2014, 83′)
Režija: Paskal Teso
Igraju: Kt Gorik, Rafal Ušiva

Korali ili Bruklin, njeno scensko ime, je reperka iz Švajcarske koja napušta oca koji je ne razume, da bi došla u Pariz i okušala sreću na rep sceni.

 

 

 

Nedelja, 4. jun

19:00

Film: Lepe godine (FRA, 2012, 94′)
Režija: Marion Vernu
Igraju: Fani Ardan, Loran Lafit

Zubarka Karolin rano odlazi u penziju. Šta sada?  Kako dalje? Kako uopšte krenuti ispočetka? Pred njom je previše slobodnog vremena… i ništa više.

 

 

 

21:00

Film: Fidelio, Alisino putovanje (FRA, 2013, 97′)
Režija: Lusi Borlto
Igraju: Arian Labed, Melvil Pupo

Tridesetogodišnja mornarka Alis ukrcava se na stari teretnjak. Zaposlena na brodu kao mehaničarka, shvata da već poznaje kapetana broda koji je njena velika prva ljubav…

 

Komentari