Projekcija dokumentarnog filma “BICIKLI PROTIV AUTOMOBILA”

Reditelj: Fredrik Gertten. Trajanje: 91 min.
Cena ulaznice: 200 dinara
 
U organizaciji udruženja Outdoor Collective i uz podršku Doma omladine Beograda, pogledajte na koje se sve načine biciklisti širom sveta bore za svoja prava, ali i za očuvanje planete Zemlje!

 
Dokumentarni film BICIKLI PROTIV AUTOMOBILA prikazuje globalnu saobraćajnu krizu. Za ove probleme svi znamo, i o ovim temama treba još razgovarati: klima, zemljini resursi, gradovi čije su površine okupirane automobilima. Sve veći, bučniji, prljaviji saobraćajni haos. Bicikl je odlično prevozno sredstvo, ali moćne interesne grupe koje zarađuju na prodaji automobila ulažu milijarde na lobiranje i reklamiranje kako bi zaštitili svoje poslovanje. U filmu se susrećemo sa aktivistima i inelektualcima koji se bore za bolje gradove, koji odbijaju da prestanu sa okretanjem pedala uprkos sve većem broju biciklista koji ginu u saobraćajnim nesrećama.
 
Pogledajmo kako se aktivisti bore za promene u Sao Paulu, Torontu, Los Anđelesu, ali i kako su organizovani gradovi sa razvijenom gradskom biciklističkom mrežom, poput Kopenhagena, gde 40% stanovništva koristi bicikl kao prevozno sredstvo.

 

 

Komentari