NOVI FRANCUSKI FILM 2015.

Organizacija: Francuski institut u Beogradu i Dom omladine Beograda
Cena ulaznice: 100 dinara

Volite li francuski rulet? Zavrtite burence i izaberite: susret brbljive kozmetičarke i pop idola, misteriozno ubistvo bez dokaza i leša, život u obliku kineskog rebusa, dileme mladog doktora, ili naglavačke izvrnut život spremačice – pet slika iz života na francuski način, četiri uzbudljiva filmska dana i jedan specifičan francuski šarm koji spaja sve ove filmske priče. Predstavljamo vam novi francuski film!

PROGRAM:
 
Petak, 9. oktobar
 
21:00
Film: Njegov najveći fan / Elle l’adore (2014, 104’)
Režija: Žan Heri
Igraju: Sandrin Kimberlen, Loren Lafit, Paskal Demolon
 
Mirijel je brbljiva kozmetičarka. Ona je i najveći fan uspešnog pevača Vensena Lakroa. Kada joj jedne noći idol zazvoni na vrata, čitav život će joj se preokrenuti.
 

Subota, 10. oktobar
 
19:00
Film: Čovek koga su previše voleli  / L’homme qu’on aimait trop (Francuska, 2014, 116’)
Režija: Andre Tešine
Igraju: Gijom Kane, Katrin Denev, Adel Enel
 
Zabranjeno mlađima od 16 godina!

 
Posle razvoda, Anjes se vraća majci, vlasnici kazina u Nici. Počinje romansu sa advokatom 10 godina starijim. Želi da proda svoj udeo u kazinu da bi se osamostalila. Gazda konkurentskog kasina joj nudi da izbaci majku iz posla, Anjes prihvata, ali loše podnosi sopstvenu izdaju. Nestaje bez traga a njen ljubavnik je glavni osumnjičeni za ovaj zločin bez dokaza i bez leša.
 
21:00
Film: Kineski rebus / Casse-tête chinois (2013, 117’)
Režija : Sedrik Klapiš
Igraju : Romen Diris, Odre Totu, Sesil de Frans
 
Zabranjeno mlađima od 12 godina!
 
Gzavije ima 40 godina. 15 godina posle Španske krčme  i 10 godina posle Ruskih lutaka. on je otac dvoje dece, a njegova strast za putovanjima ga odvodi u Njujork, u sred Kineske četvrti. Gzavije traži svoje mesto kao sin, kao otac… kao čovek uopšte ! Ali, njegov život liči na kineski rebus!
 
Nedelja, 11. oktobar
 
19:00
Film: Hipokrat  / Hippocrate (2014, 102’)
Režija: Toma Lilti
Igraju: Vensan Lakost, Reda Kateb, Žak Gomblen
 
Zabranjeno mlađima od 12 godina

 
Bendžamin sanja da postane slavan doktor. Ali njegovo prvo iskustvo na stažu za interniste u službi kod oca ne prolazi kao što je zamišljao. Odgovornost ga pritiska, otac nikad nije tu za njega, a kolega Abdel je strani lekar sa više iskustva. Bendžamin će biti primoran da se na surov način suoči sa svojim ograničenjima i strahovima.
 

21:00
Film: Bird People (2014, 127’)
Režija: Paskal Feran
Igraju: Džoš Čarls, Anais Demustje, Rošdi Zem
 
Zabranjeno mlađima od 12 godina!
 
U hotelu u blizini aerodroma, jedan američki informatički inženjer u prolazu, pod pritiskom profesionalnih i emotivnih problema, odlučuje da radikalno promeni tok svog života. Nekoliko sati kasnije, život jedne mlade spremačice potpuno je okrenut naglavačke usled jednog natprirodnog događaja.

Komentari