NEDELJA ZA ŽIVOTINJE

VEGE ZAJEDNICA od 26. do 30. septembra organizuje “Nedelju za životinje”, edukativno-zabavni program, koji će se održati od 26. do 30. septembra na više lokacija u Beogradu. Kroz različite sadržaje, “Nedelja za životinje” baviće se temama napuštenih, farmskih i divljih životinja, životinja u industriji lepote, kao i temom veganstva i aktivizma. Deo programa biće održan u Domu omladine Beograda, ulaz je slobodan.

 

Utorak, 27. oktobar

Tema: Farmske životinje

19.00 projekcija filma “Miroljubivo kraljevstvo: Povratak kući” (Peaceable Kingdom: The Journey Home)
Dokumentarni film o ljudima koji su odlučili da preispitaju poslove kojima su se bavili i okruženje u kojem su odrasli, kao i o životinjama koje su u njima probudile empatiju i ljubav. Film prati priče nekoliko vlasnika većih farmi koji su u svojoj svakodnevici uočili potiskivanje osećanja i doneli odluku da promene svoje živote iz temelja i preispitaju principe po kojima su živeli. Gledajući film upoznaćete se ne samo sa farmerima koji glasno govore o pravima životinja, već i sa nekim praksama koje se provode nad životinjama na farmama, ali imaćete prilike da vidite i zaista očaravajuće snimke iz prihvatilišta za životinje i dirljive primere velike naklonosti i ljubavi koje životinje gaje prema svojim ljudima-spasiocima i obrnuto!
20.10 Posle filma razgovor sa aktivistima i aktivistkinjama koje će pričati o trenutnom stanju u Srbiji i odgovarati na pitanja pubike

Četvrtak, 29. septembar

19:00 Premijera filma „Pokidaj“ (Slay) (2022)
Koliko korišćenje kože, krzna i vune u modnoj industriji šteti planeti, životinjama i ljudima?
Premijerno u Srbiji, film „Pokidaj“ prati Rebeku Kapeli na njenom trogodišnjem putovanju kroz Kinu, Australiju, SAD, Indiju, Evropu i Brazil u cilju sakupljanja informacija, snimaka i dokaza o uticaju modne industrije na životinje. Kapeli dolazi do šokantnih i zabrinjavajućih otkrića i razotkriva okrutnu i razornu industriju kože, krzna i vune. Jedan od producenata filma je i Kigan Kun, reditelj filmova Cowspiracy i What the Health.
.
20:30 Posle filma održaće se tribina na temu eksploatacije životinja u industrijama lepote u kojoj će učestvovati Dunja Jovanović iz podkasta F.fm i dugogodišnje aktivistkinje Jelena Stevanović i Jelena Zoe Disić

Komentari